Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Το θέμα των συμβασιούχων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011, 11:51
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Κενά στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας αναμένεται να υπάρξουν στο Δήμο Χαλκιδέων, αλλά και σε όλους τους ΟΤΑ, καθώς λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων.

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι με βάση εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες ανταποδοτικού χαρακτήρα, μπορούν οι δήμοι να προωθήσουν τις διαδικασίες πρόσληψης εποχικού προσωπικού και να ζητήσουν να καλυφθούν οι κενές θέσεις που θα προκύψουν, με τη λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων, με νέες.

Στο μεταξύ, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν οι συμβασιούχοι τη δικαστική οδό, διεκδικώντας τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου και ήδη βρίσκονται σε συνεννόηση με τον σύλλογο των εργαζομένων του Δήμου.

Το θέμα των συμβασιούχων θα φέρει προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Σταματούκος Βαγγέλης, επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Ο κ. Σταματούκος δήλωσε, σε εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό "star99 fm", ότι θα τεθεί και το ζήτημα που έχει προκύψει με τους 23 συμβασιούχους που κέρδισαν το δικαστικό αγώνα και ο Δήμος υποχρεώνεται να τους προσλάβει, δημιουργώντας προσωποπαγείς θέσεις.

Ο κ. Σταματούκος διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξει διάδοχη κατάσταση όταν θα αποχωρήσουν, καθώς δεν θα έχουν δημιουργηθεί οργανικές θέσεις.

Γενικότερα, για τους συμβασιούχους τόνισε, ότι ως παράταξη ζητάνε να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες που δεν μπορεί να προσφέρει κάποιος άλλος εργαζόμενος. Εξέφρασε τέλος τη διαφωνία του με τη λύση της δικαστικής οδού καθώς, όπως είπε, πέρα από το ότι πρόκειται για μία ψυχοφθόρα κατάσταση που οδηγεί τους εργαζόμενους σε παραίτηση από τους αγώνες για να γίνουν μόνιμοι υπάλληλοι, είναι και και οικονομικά ασύμφορο για όσους αγωνιούν για την επιβίωσή τους.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.