Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή του διευρυμένου δήμου Χαλκίδας

Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011, 16:24
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα τελετών του Δήμου Χαλκιδέων, παρουσία των θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης και πολιτών από όλες τις Δημοτικές κοινότητες του Δήμου Χαλκιδέων, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα, η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, των δημοτικών, κοινοτικών και τοπικών συμβούλων του διευρυμένου Δήμου Χαλκιδέων.

Την τελετή του αγιασμού, τέλεσε ο Μητροπολίτης Χαλκίδας, κ. Χρυσόστομος. Ακολούθησε η θρησκευτική και πολιτική ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής, στις οποίες την ανάγνωση των όρκων, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Θανάσης Ζεμπίλης.

Στη συνέχεια, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, επέδωσε στο Δημάρχο Χαλκιδέων, το χρυσό έμβλημα του Δήμου, αμέσως μετά ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου, ενώ τέλος υπεγράφη το πρωτόκολλο ορκωμοσίας από όλους τους Δημοτικούς, κοινοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να τιμήσει την καθαρή και ισχυρή λαϊκή εντολή και να μην ανεχθεί κρούσματα και συμπεριφορές που αποκλίνουν από τις αρχές και το αξιακό σύστημα, που ο ίδιος υπηρετεί.

Ο κ. Ζεμπίλης, επισήμανε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της οικονομικής κρίσης και θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πλέγμα αλληλεγγύης και προστασίας για τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες και αυτό αποτελεί χρέος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αναφέρθηκε ακόμα στις επιπτώσεις από τις μεγάλες περικοπές αλλά και στην αναστολή προγραμμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση: "Σ'αυτή τη ζοφερή συγκυρία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση κλήθηκε να συμβάλλει με τίμημα πραγματικά δυσβάσταχτο. Η οριζόντια και αιφνίδια περικοπή των Κ.Α.Π (τακτικών εσόδων) οδήγησε πολλούς δήμους σε οικονομική κατάρρευση και χρεοκοπία, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, ακόμα και στο νομό μας, Ο.Τ.Α αδυνατούν να καταβάλουν ακόμα και τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Επί πλέον η αναστολή των χρηματοδοτήσεων των προγραμμάτων ΣΑΤΑ και ΘΗΣΕΑ οδηγεί μοιραία στη καρκινοβασία των εκτελούμενων έργων, με συνέπεια να ακυρώνεται σταδιακά ο αναπτυξιακός ρόλος της Τ.Α.

Υπό τις δυσμενείς αυτές συνθήκες ερχόμαστε να εφαρμόσουμε την νέα αρχιτεκτονική της Τ.Α . Είμαστε εξ ορισμού υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε στο νέο διοικητικό πλαίσιο, με τον πλέον επωφελή για το Δήμο μας τρόπο".

Ο κ. Ζεμπίλης σε άλλο σημείο της ομιλίας του διαβεβαίωσε "όλους τους Δημότες και ιδιαίτερα εκείνους των νέων περιοχών που τώρα συνενώνονται, είναι ότι ο σχεδιασμός μας αντιμετωπίζει ενιαία χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς όλα τα δημοτικά και τοπικά διαμερίσματα.

Η ισόρροπη ανάπτυξη είναι απαράβατος κανόνας και αδιαπραγμάτευτος στόχος μας, τόσο για τις οργανωτικές δομές όσο και για τα μικρά και τα μεγάλα έργα καθώς και για τις κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες υποδομές.

Στο νέο Δήμο Χαλκιδέων αρνούμαστε τις περιοχές δύο ταχυτήτων, όπως αρνούμαστε και τους πολίτες δύο κατηγοριών".

Ο δήμαρχος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι "ο νέος Δήμος Χαλκιδέων έχει το προνόμιο να διαθέτει ένα πολυσυλλεκτικό και δημοκρατικό οπλοστάσιο, το νέο Δημοτικό του Συμβούλιο" και συνεχάρη όλους τους συμβούλους για την εκλογή τους.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.