Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Συμβολική κατάληψη στην ΑΤΕ στη Χαλκίδα και στην ΕΤΕ στο Αλιβέρι από μέλη του ΠΑΜΕ

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011, 11:13
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Για μία ώρα παρέμειναν έξω από το υποκατάστημα της ΑΤΕ στη Χαλκίδα και της Εθνικής Τράπεζας, στο Αλιβέρι μέλη του ΠΑΜΕ, και συγκεκριμένα από τις 9 έως τις 10 το πρωί, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση που είχε εξαγγελθεί για σήμερα με παρόμοιες συμβολικές καταλήψεις σε υποκαταστήματα τραπεζών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ο κ. Βαγγέλης Σταματούκος, δημοτικός σύμβουλος Χαλκίδας, επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ, "καταγγέλλεται η επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την τρόικα, τα μονοπώλια και το τραπεζικό κεφάλαιο".

Κάλεσε το λαό να σταθεί στο πλευρό του ΠΑΜΕ και τόνισε ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με στόχο την υπεράσπιση των δίκαιων των εργαζομένων, των άνεργων, των χαμηλών και μεσαίων λαϊκών οικογενειών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Στο δημοτικό συμβούλιο ορκιστήκαμε ότι θα υπερασπιζόμαστε τα δίκαια του λαού και αυτό θα πράξουμε σε όλα τα επίπεδα και με κάθε τρόπο". Πρόσθεσε ακόμα ότι θα προσπαθήσουν να πείσουν όλους τους νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους να παλαίψουν μαζί τους με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων και του λαού γενικότερα.

Τα αιτήματα του ΠΑΜΕ

Μέσα από τη σημερινή κινητοποίηση έξω από τα υποκαταστήματα των τραπεζών τα μέλη του ΠΑΜΕ πρόβαλλαν τα εξής αιτήματα:

  • Να διαγραφούν τώρα τα χρέη ανέργων, αυτοαπασχολούμενων που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, καθώς και των φτωχομεσαίων αγροτών.
  • Να απαγορευτεί στις τράπεζες να χρησιμοποιούν τις διάφορες εισπρακτικές εταιρείες τους για τον εκφοβισμό των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
  • Να δοθούν οι κατοικίες που έχουν κατασχεθεί σε ανέργους ή νέα ζευγάρια που δεν έχουν δουλειά. Χορήγηση χαμηλότοκων δανείων με επιτόκιο 1% για χαμηλόμισθους, φτωχούς αγρότες, χαμηλοσυνταξιούχους, με ευθύνη του κράτους.
  • Απαγόρευση διά νόμου κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης, με σημερινή αντικειμενική αξία 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τμ για τη λαϊκή τετραμελή οικογένεια και μέχρι 100 τ.μ για τα ζευγάρι που δεν έχει δουλειά.
  • Κατάργηση του ανατοκισμού για όλα τα δάνεια.
  • Απαγόρευση απόκλισης μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και χορηγήσεων μεγαλύτερη του 1%.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.