Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Αγγελος Μπαράκος: "Δεν θα ανοίξει κανένας πάγκος στη λαϊκή του Σαββάτου"

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011, 13:06
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

"350 άτομα και από τα τέσσερα σωματεία των λαϊκών αγορών της Εύβοιας αποφάσισαν να μην ανοίξουν τους πάγκους τους το ερχόμενο Σάββατο και μέχρι ο δήμαρχος κ. Ζεμπίλης να λάβει νέα απόφαση για τη μεταφορά της λαϊκής του Σαββάτου σε χώρο, ο οποίος είχε προταθεί ως εναλλακτική λύση δίπλα στο γήπεδο".

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ο κ. Μπαράκος Αγγελος, πρόεδρος του σωματείου μικροπωλητών "Αγία Παρασκευή", μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβαν τα σωματεία για επ' αόριστον αποχή.

"θέλουμε -είπε- με την κίνησή μας αυτή να δείξουμε ότι ο χώρος πίσω από την παλιά Πειραϊκή Πατραϊκή και μπροστά από το 4ο Λύκειο δεν ενδείκνυται για τη λειτουργία λαϊκής αγοράς. Οι δρόμοι είναι στενοί και υπάρχει κράσπεδο που δημιουργεί προβλήματα στη διέλευση των καταναλωτών, αλλά και οι πάγκοι δεν χωράνε να ανοίξουν".

Ο κ. Μπαράκος απαντώντας και σε εκείνους που τους κατηγόρησαν, ότι παίρνουν το μέρος του κ. Ζεμπίλη, επειδή εκλέχτηκαν με τη δημοτική αρχή, τόνισε ότι μετά τις συναντήσεις που είχαν, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό από το να εφαρμόσουν την ομόφωνη απόφαση των μελών των σωματείων για την αποχή.

Η παραμονή τους στον παλιό χώρο της λαϊκής του Σαββάτου αφορούσε μόνο την περίοδο των εορτών, καθώς η Νομαρχία, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του κ. Μπαράκου στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας", είχε καθυστερήσει να λάβει την οριστική απόφαση και μετά την απόρριψη της ένστασης των κατοίκων, ζήτησαν να υπάρξει παράταση και να εφαρμοστεί η απόφαση για τη μεταφορά μετά τις γιορτές.

Εξακολουθούν, ωστόσο, να επισημαίνουν ότι ο νέος χώρος είναι ακατάλληλος για να λειτουργήσει λαϊκή αγορά και δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν ούτε οι καταναλωτές.

Αυτό που ζητάνε είναι να πάρει απόφαση ο δήμαρχος για τη μεταφορά της λαϊκής κοντά στο γήπεδο και διαμηνύουν, ότι κανένας πάγκος δεν θα ανοίξει.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος δεν θέλησε προς το παρόν να προβεί σε καμία δήλωση για το θέμα.

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.