Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ο Στήβεν-Αγγελος Τσάκος ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό

Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011, 11:18
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στη Χαλκίδα. Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος.

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών ξεκίνησε η ιερά πομπή, η οποία με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και πολλών πιστών κατευθύνθηκε στην παραλία, στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης.

Εκεί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ο Ιερός Κλήρος, οι Βουλευτές Ευβοίας κα. Κατερίνα Περλεπέ και κ. Κώστας Μαρκόπουλος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανάσιος Μπουραντάς και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, επιβιβάστηκαν σε πλωτό σκάφος για την Τελετή της ρίψης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα και τον Αγιασμό των υδάτων.

Μόλις ακούστηκε το τροπάριο των Θεοφανείων «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε...» και παρά το ψύχος έπεσαν 15 κολυμβητές στη θάλασσα και το Σταυρό ανέσυρε ο φοιτητής Στήβεν - Αγγελος Τσάκος, ο οποίος παρέλαβε από τον Σεβασμιώτατο ένα χρυσό Σταυρό, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κολυμβητές από ένα ασημένιο Σταυρό. Στη συνέχεια και μετά την έξοδο όλων από το πλωτό σκάφος, η Λιτανευτική Πομπή επέστρεψε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και έγινε η Απόλυση.

Το μήνυμα Περγαντά για την ανάπτυξη της Περιφέρειας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο οποίος παραβρέθηκε στον εορτασμό των Θεοφανείων σε δηλώσεις του τόνισε:

«Η διοικητική μεταρρύθμιση με συμφωνίες, με σύνθεση και πολύ δουλειά θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο για τους πολίτες.

Η Στερεά Ελλάδα είναι πλέον ενιαία περιφέρεια με πολλές δυνατότητες όπου με συγκεκριμένο σχέδιο και δράση θα αποδώσει παραγωγικά για την κοινωνία.

Η Στερεά Ελλάδα ως ενιαίο σύνολο είναι η Περιφέρεια η οποία στο κέντρο της Ελλάδας έχει κομβικό ρόλο και σημασία για ανάπτυξη με αειφορία.»


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.