Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Συνελήφθησαν δυο άτομα για απαγωγή Πακιστανών στη Ν. Αρτάκη

Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011, 19:24
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα


-
- - -

Απογευματινές ώρες της Πέμπτης 6 Ιανουαρίου, συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, δυο Πακιστανοί, ηλικίας 22 & 25 ετών αντίστοιχα με τις κατηγορίες της εκβίασης, αρπαγής, παράνομης κατακράτησης, εγκληματικής οργάνωσης και ληστείας.

Οι συλληφθέντες μαζί με δυο ακόμα ομοεθνείς τους και έναν ημεδαπό, οι οποίοι αναζητούνται με σκοπό τη σύλληψη για συμμετοχή στις ίδιες παράνομες πράξεις, συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα, η οποία τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 12 Δεκεμβρίου, πήραν με το αυτοκίνητό τους από την πλατεία Ν. Αρτάκης δυο νεαρούς Πακιστανούς, λέγοντάς τους ότι θα δουλέψουν με αμοιβή στην περιοχή Ελαιώνα Θηβών.

Αντί αυτού τους μετέφεραν σε αγροικία της περιοχής Ασωπίας Θηβών σε ερημική απομονωμένη τοποθεσία, όπου ανέμεναν τρεις ακόμα ομοεθνείς τους, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και αφού τους έδεσαν τα χέρια και τα πόδια με πλαστικές ταινίες, ασκώντας σωματική βία εναντίον τους, τους κρέμασαν από την οροφή της αγροικίας, τους υποχρέωσαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους συγγενείς τους στο Πακιστάν, από τους οποίους απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Οι τηλεφωνικές απειλές επαναλήφθηκαν και οι συγγενείς υποχρεώθηκαν να καταθέσουν τμηματικά, όπως τους είχε υποδειχθεί, σε κατάστημα γνωστής εταιρείας μεταφοράς χρημάτων το απαιτηθέν χρηματικό ποσό.

Οι δράστες παρέλαβαν τα χρήματα από υποκαταστήματα της εταιρείας στην περιοχή Αττικής και στις 6 Ιανουαρίου ελευθέρωσαν τους απαχθέντες αφού τους μετέφεραν σε ορεινή περιοχή της Θήβας, όπου τους εγκατέλειψαν. Οι απαχθέντες κατόρθωσαν πεζοί να φθάσουν σε κοντινό οικισμό και να επικοινωνήσουν με συγγενείς τους στην περιοχή, οι οποίοι ειδοποίησαν το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, αστυνομικοί του οποίου και τους παρέλαβαν.

Ύστερα από ανακριτική αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν τεθεί υπόψη της προανάκρισης και αυτών που συμπληρωματικά γνώρισαν και περιέγραψαν οι παθόντες, στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας εντοπίστηκε η αγροικία και συνελήφθησαν στα χρονικά όρια του αυτοφώρου οι προαναφερόμενοι, ενώ αναζητούνται δυο ακόμη ομοεθνείς τους και ένας ημεδαπός, τα στοιχεία του οποίου εξακριβώθηκαν και φέρεται ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας.

Οι συλληφθέντες ομολόγησαν τις πράξεις τους και περιέγραψαν τη συμμετοχή τους σε αυτές. Εκκρεμεί για αμφοτέρους αίτημα πολιτικού ασύλου που υποβλήθηκε στις αρχές του 2010. Οι δυο παθόντες εισήλθαν και παραμένουν παράνομα στη Χώρα.

Στις 7 Ιανουαρίου οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή Χαλκίδος για τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.