Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Δεν λειτουργεί προσωρινά η ορθοπεδική κλινική στο Νοσοκομείο της Κύμης

Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011, 14:08
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Πρόβλημα υπάρχει στη λειτουργία της ορθοπεδικής κλινικής στο Νοσοκομείο της Κύμης, μετά την πρόσληψη του διευθυντή κ. Ρουμελιώτη Γιώργου στο ΚΑΤ, γεγονός που συνέπεσε με την απόσπαση του επιμελητή κ. Ιωάννου στο Νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων, στην Αθήνα.

Για την εξέλιξη αυτή υπάρχει καταγγελία, που εστάλη στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας", στην οποία γίνεται λόγος για "κατάργηση" της εν λόγω κλινικής και για το "πρώτο λουκέτο της υποβάθμισης του Νοσοκομείου της Κύμης", ενώ στην ίδια πάντα καταγγελία αναφέρεται ότι ο κ. Ρουμελιώτης αναγκάσθηκε να παραιτηθεί.

Σε επικοινωνία του "Σερβιτόρου της Εύβοιας" τόσο με τον κ. Γιώργο Ρουμελιώτη όσο και με το διοικητή του Νοσοκομείου κ. Νίκο Γουρνή υπήρξε η διάψευση, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για δίωξη ή για εξαναγκασμό σε παραίτηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρουμελιώτης δήλωσε στο "Σερβιτόρο", ότι προτίμησε μία καλύτερη θέση σε ένα μεγάλο Νοσοκομείο, κάτι, που όπως είπε, είναι σύνηθες φαινόμενο. Όσο για την απόσπαση του κ. Ιωάννου ανέφερε, ότι είχε προηγηθεί το αίτημα του συναδέλφου του και απλώς συνέπεσαν η απόσπαση με την παραίτηση.

Υποστήριξε, ότι έχει προκύψει θέμα με τις φήμες και τα σενάρια περί υποβάθμισης των Νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας και υπάρχει προβληματισμός, ωστόσο, δεν υπάρχει συσχετισμός με την απόσπαση του κ. Ιωάννου και τη δική του παραίτηση.

Ο φόβος για κλείσιμο των κλινικών υπάρχει, τόνισε, αλλά προς το παρόν δεν έχει ειπωθεί κάτι επισήμως, ενώ και το Υπουργείο Υγείας εμφανίζεται καθησυχαστικό, καθώς ο διάλογος για τον υγειονομικό χάρτη της χώρας αναμένεται να ξεκινήσει το Μάρτιο.

Νίκος Γουρνής: "Θα ανακαλέσουμε την απόφαση απόσπασης του κ. Ιωάννου".

Με αφορμή τις δύο μετακινήσεις των γιατρών, που είχαν ως αποτέλεσμα τη μη λειτουργία της ορθοπεδικής κλινικής, ο διοικητής του Νοσοκομείου Κύμης κ. Γουρνής Νίκος, ανέφερε, μιλώντας στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ότι εκ των υστέρων προέκυψε το πρόβλημα, καθώς είχε αποφασισθεί η απόσπαση του κ. Ιωάννου πριν οριστικοποιηθεί η πρόσληψη του κ. Ρουμελιώτη στο ΚΑΤ.

Ο κ. Γουρνής δήλωσε πως υπήρχε συναίνεση και του επιστημονικού συμβουλίου, καθώς και ο διευθυντής της κλινικής είχε δεχθεί να αναπληρώσει τον κ. Ιωάννου για τον ένα χρόνο που θα έλειπε με εκπαιδευτική άδεια στο Νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων.

Πρόσθεσε δε πως αν γνώριζε ότι υπήρχε σε εξέλιξη η διαδικασία της ολοκλήρωσης της προκήρυξης στην οποία είχε συμμετάσχει ο κ. Ρουμελιώτης δεν θα είχαν προχωρήσει στην έγκριση του αιτήματος για την απόσπαση του επιμελητή. Βέβαια, από τη στιγμή που δημιουργήθηκε πρόβλημα και ο ίδιος κατανοεί ότι πρέπει να επιστρέψει στη θέση του για να λειτουργήσει όσο το δυνατόν συντομότερα η ορθοπεδική κλινική.

Η απόφαση για την ανάκληση της απόσπασης του κ. Ιωάννου θα ληφθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στην οποία θα παραστεί και ο ίδιος, για να εκθέσει τις απόψεις του και για να δρομολογηθεί η επιστροφή του. Στο μεσοδιάστημα εξετάζεται το ενδεχόμενο να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε επίπεδο εξυπηρέτησης των τακτικών ιατρείων ή και σε επίπεδο νοσηλείας ασθενών.

Δεσμεύτηκε όσο το δυνατόν συντομότερα να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάκλησης της απόσπασης

Ο κ. Γουρνής χαρακτήρισε, επίσης, ψευδή τον ισχυρισμό της καταγγελίας περί παραίτησης του κ. Ρουμελιώτη, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι απλώς προσελήφθη στο ΚΑΤ και δεν υπήρχε καμία σκέψη για απομάκρυνσή του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του "Σερβιτόρου" αναφορικά με το ενδεχόμενο υποβάθμισης του Νοσοκομείου της Κύμης υποστήριξε, ότι πρόκειται για μία περιρρέουσα φημολογία και ό,τι τίποτα από όσα ακούγονται δεν είναι βάσιμο και δεν στηρίζεται σε αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας, ενώ δεν έχει καν ξεκινήσει η συζήτηση πανελλαδικά για την προοπτική των συγχωνεύσεων Νοσοκομείων ή καταργήσεων.

Όπως επισήμανε, συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τον ίδιο ζήλο και με γνώμονα ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ο κ. Γουρνής ανέφερε πως η υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Κύμης και η κατάργηση της λειτουργίας μονάδων του δεν θα είχε νόημα και δεν θα ωφελούσε τους κατοίκους μιας περιοχής, όπου δεν είναι εύκολη η πρόσβαση σε άλλα Νοσοκομεία, λόγω του κάκιστου οδικού δικτύου.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Κύμης ανέφερε, με την ευκαιρία της συζήτησης, ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για προσλήψεις κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού και όχι μόνο.

Όπως είπε, προσπαθούν να στελεχώσουν τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου μέσα από τη διαδικασία των μετατάξεων και ήδη έχουν αποστείλει σχετικό αίτημα στο Γενικό Λογιστήριο, ενώ ακολουθούν και τη διαδικασία των προσλήψεων για την κάλυψη θέσεων διοικητικού, παραϊατρικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού.

Ο κ. Γουρνής σημείωσε ακόμα ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν για να λειτουργήσουν απρόσκοπτα η μονάδα τεχνητού νεφρού, η παθολογική, χειρουργική, καρδιολογική και ορθοπεδική κλινική.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.