Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Πανελλαδικό άνοιγμα διοδίων στις 9 Ιανουαρίου

Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011, 11:54
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Στο πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, στις 3 το μεσημέρι, θα συμμετάσχει το "Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς με αγώνες και αλληλεγγύη απέναντι στην κρίση".

Πρόκειται για μία κινητοποίηση που γίνεται ως απάντηση στην προσπάθεια -όπως καταγγέλλεται- να φοβίσουν τους πολίτες, οι οποίοι δεν πληρώνουν διόδια.

Συγκεκριμένα, θα βρίσκονται σε όλους τους σταθμούς των διοδίων που είναι την εθνική οδό, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Καλαμάτα.

Καλούν όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση και μην καταβάλουν διόδια, αφού:

  • "πληρώνουμε υπερβολικά υψηλά τέλη κυκλοφορίας για άθλιους δρόμους
  • έχουμε ήδη πληρώσει πολλές φορές για τις απαλλοτριώσεις και την κατασκευή του Εθνικού Οδικού Δικτύου
  • οι δρόμοι συνεχίζουν να κατασκευάζονται με εθνικά και κοινοτικά κονδύλια ενώ οι εταιρείες εισπράττουν τα διόδια
  • οι νέοι σταθμοί που διαρκώς αυξάνονται, επιβαρύνουν με καυσαέρια το περιβάλλον και δυσκολεύουν την κυκλοφορία".

Το πρόγραμμα των κινητοποίησεων στη Στερεά Ελλάδα έχει ως εξής:

  • Στην Βοιωτία άνοιγμα διοδίων θα γίνει στο 90ο χλμ της Ε.Ο. στις 15.00 (προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς στις 14.00)
  • Στην Φθιώτιδα άνοιγμα διοδίων θα γίνει στα διόδια της Πελασγίας στις 15.00 (προσυγκέντρωση 2:15 στην Έκθεση Λαμίας), στο Μώλο και στην Τραγάνα στις 16.00.

Συμμετοχή στην κινητοποίηση της "Ριζοσπαστικής Οικολογικής Συνεργασίας, Πολίτες Ενάντια στο Μνημόνιο"

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της "Ριζοσπαστικής Οικολογικής Συνεργασίας, Πολίτες Ενάντια στο Μνημόνιο" κ . Νίκος Στουπής, τονίζοντας ότι θα πρέπει να επανεξεταστούν οι όροι των συμβάσεων παραχώρησης και να ανακληθούν άμεσα οι αυξήσεις που επιβλήθηκαν στις τιμές των διοδίων.

Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

"Θα αντισταθούμε: Μαζί με όσους αντιστέκονται ήδη. Που δεν πληρώνουν. Λέμε μαζί τους φτάνει πια. Φτάνει πια, το χαράτσι για κακής ποιότητας δρόμους που τους «πουλάνε» για ευρωπαϊκό δίκτυο και σε δρόμους που μέχρι τώρα τους χρυσοπληρώσαμε...».

Τώρα και όχι αύριο: Να επανεξεταστούν οι όροι των συμβάσεων παραχώρησης και να ανακληθούν άμεσα οι αυξήσεις που επιβλήθηκαν στις τιμές των διοδίων.

Τώρα και όχι αύριο: Να αλλάξει το καθεστώς είσπραξης των διοδίων και να εξαρτάται από την πρόοδο των εργασιών στο πραγματικό εθνικό δίκτυο και όχι στο υπό διαμόρφωση (π.χ. Πατρών-Κορίνθου και Τέμπη) με την εκ του ασφαλούς, για τις κοινοπραξίες που έχουν αναλάβει τα έργα, υποχρεωτική καταβολή των διοδίων.

Τώρα και όχι αύριο: Αμεσα μέτρα έτσι ώστε οι πολίτες να μην πληρώνουν καθημερινά σημαντικό ποσοστό του εισοδήματός τους για διαδρομές λίγων χιλιομέτρων από και προς τον τόπο της εργασίας τους (π.χ. κατά μήκος της ΠΑΘΕ στην Φθιώτιδα)".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.