Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Θανάσης Μπουραντάς: "Εξοργιστική η αντιμετώπιση της Εύβοιας από τις ηγεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης"

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010, 11:38
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στις αρχές του Δεκέμβρη έστειλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη, έγγραφο, υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης για τους πυρόπληκτους Νομούς.

Το ίδιο είχε κάνει και με τις αμέσως προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου (κ. Χατζηγάκη και κ. Μπατζελή).

Σε συνάντηση που ακολούθησε, η ενημέρωση που έγινε από τον Υπουργό, χαρακτηρίζεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκησης ως "απογοητευτική για την Εύβοια."

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε, ότι δεν έχει ενταχθεί πίστωση ούτε σε ένα έργο για την πυρόπληκτη και πλημμυρόπληκτη Εύβοια, ούτε από την προηγούμενη Υπουργό κ. Μπατζελή ούτε από τον αμέσως προηγούμενο τον κ. Χατζηγάκη.

Με τον κ. Χατζηγάκη είχε επιχειρηθεί συνάντηση. Ανεπίσημα ενημερώθηκαν τότε, ότι θα έπρεπε να μεσολαβήσει Κυβερνητικός βουλευτής, για την συνάντηση.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς, όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο, εκτίμησαν, ότι δεν θα έπρεπε να νομιμοποιήσουν τέτοιες απαράδεκτες λογικές.

Στη συνέχεια ακολούθησε νέα συνάντηση με την επόμενη Υπουργό την κα. Μπατζελή, η οποία μίλησε για διάφορα σχέδια, χωρίς να αποκλείσει τίποτε, αλλά, σύμφωνα με τα όσα υπογραμμίζονται " δεν έκανε και τίποτε".

"Όλη αυτή η αντιμετώπιση του Νομού της Εύβοιας που έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες είναι εξοργιστική και φυσικά απαράδεκτη", αναφέρει ο Νομάρχης κ. Μπουραντάς και συνεχίζει:

"Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει κατασκευάσει κανένα έργο στην Εύβοια, για πολλές δεκαετίες λες και ο Νομός δεν βρίσκεται στον Ελλαδικό Χώρο.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το Φράγμα Φερεκάμπου Σκύρου το οποίο εντάχθηκε γιατί προβλεπόταν από κάποιο πρόγραμμα για τα μικρά νησιά.

Έχουμε τη γνώμη ότι οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στο Κοινοβούλιο πρέπει να αντιδράσουν με όποιο τρόπο θεωρούν πρόσφορο.

Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σκανδαλίδης έδειξε κατανόηση, αλλά οι προϋπολογισμοί των ενταγμένων έργων ανέρχονται στο 1,2 δις € και τα χρήματα είναι 470 εκ. €, όπως μας ενημέρωσε.

Αν οι προηγούμενοι Υπουργοί άφησαν τα πραγματικά προβλήματα και προώθησαν διάφορες «εξυπηρετήσεις», πρέπει να γίνουν οι σωστές ενέργειες και να ενταχθούν τα έργα των πυρόπληκτων και πλημμυρόπληκτων περιοχών της Χώρας και οι «εξυπηρετήσεις» να γίνουν αργότερα".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.