Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

"Να πάρει θέση ο εισαγγελέας για την παράνομη Λαϊκή του Σαββάτου" ζητάνε οι κάτοικοι

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010, 13:09
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Ο κ. Κούκουρας Ηλίας είναι κάτοικος στην οδό Μεσσαπίων, όπου γίνεται η λαϊκή του Σαββάτου. Με επιστολή του ενημερώνει για τα όσα διαδραματίστηκαν το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία, έχοντας ενημερωθεί ότι η λαϊκή, ύστερα από πέντε χρόνια, θα μεταφερόταν σε άλλο σημείο, δεν μετακίνησαν τα οχήματά τους.

Όταν, λοιπόν, διαπίστωσαν ότι οι πάγκοι άρχισαν να στήνονται κανονικά, τότε διαμαρτυρήθηκαν και κάλεσαν την αστυνομία, η οποία, όπως αναφέρει, "φάνηκε ανεπαρκής έως απρόθυμη να εφαρμόσει την απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου" με την αιτιολογία ότι στους δρόμους όπου επρόκειτο να μεταφερθεί υπάρχουν αυτοκίνητα και επίσης δεν έχει γίνει κατάλληλη σήμανση.

Ο κ. Κούκουρας αναφέρει:

"Σχετικά με τα θέμα της λαϊκής Σαββάτου θα ήθελα να σας ενημερώσω για το όσα συνέβησαν το πρωί του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου στην οδό Μεσσαπίων, έναν από τους δρόμους, όπου εδώ και 5 χρόνια έχει «ριζώσει» η... διάσημη πλέον λαϊκή.

Οι κάτοικοι, έχοντας ενημερωθεί από τις ανακοινώσεις της Νομαρχίας για την μεταφορά της λαϊκής αφήσαμε τα οχήματά μας μπροστά από τα σπίτια μας.

Όταν το πρωί του Σαββάτου αντιληφθήκαμε ότι οι πωλητές έστηναν τους πάγκους τους, βγήκαμε και διαμαρτυρηθήκαμε καλώντας ταυτόχρονα και την αστυνομία να παρέμβει.

Η αστυνομία φάνηκε ανεπαρκής έως απρόθυμη να εφαρμόσει την 72/2010 απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου η οποία έχει παρθεί, μετά από εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων και της Δ/νσης εμπορίου και έχει αποσταλεί προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας με κοινοποίηση στον Αστυνομικό Δ/ντη Εύβοιας και τον Διοικητή Τροχαίας Χαλκίδας με το 2580/8-12-2010 έγγραφο του Νομάρχη Εύβοιας.

Η δικαιολογία που μας έδωσαν ήταν ότι στους δρόμους που έπρεπε να μεταφερθεί η λαϊκή είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα και δεν υπάρχει σήμανση.

Στο εύλογο ερώτημά μας, γιατί προτίμησαν να αποκλείσουν τον δικό μας δρόμο στον οποίο είναι επίσης παρκαρισμένα αυτοκίνητα και επίσης δεν υπάρχει σήμανση, έριξαν την ευθύνη στην Δημοτική αστυνομία.

Δημιουργήθηκαν εντάσεις και επεισόδια ... εκπρόσωποι των σωματείων των πωλητών δήλωναν μπροστά στους αστυνομικούς ότι αυτοί είναι ο νόμος και δεν πρόκειται να φύγουν βρίζοντας χυδαία Κυβέρνηση και Νομάρχη, παροτρύνοντας ταυτόχρονα τους πωλητές να μην υπακούσουν και να στήσουν τους πάγκους τους.

Αλλοι υποστήριζαν ότι θα φύγουν μετά τις γιορτές γιατί έτσι τους είπε ο Δήμαρχος.

Μετά απ' αυτή την εξέλιξη 4 κάτοικοι μεταβήκαμε στο αστυνομικό τμήμα όπου υποβάλαμε μήνυση κατά συγκεκριμένων πωλητών που είχαν καταλάβει το δρόμο μπροστά από τα σπίτια μας ότι παρεμποδίζουν την ελεύθερη μετακίνησή μας και δεν εφαρμόζουν την 72/2010 απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Επισκεφθήκαμε και τον Αστυνομικό Δ/ντη στον οποίο διατυπώσαμε και προφορικά τις διαμαρτυρίες μας καλώντας τον να εφαρμόσει τον νόμο.

Μας δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον Εισαγγελέα και θα κάνει ότι του πει.

Δυστυχώς για όλους μας δεν έγινε τίποτα.

Κι έμεινε σε μας που επιμένουμε επί 5 ολόκληρα χρόνια ότι αυτή η λαϊκή λειτουργεί παράνομα να αναρωτιόμαστε αν υπάρχει Κράτος.

Θα πρέπει άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι, Νομάρχης-Δήμαρχος-Εισαγγελέας-Αστυνομία να πάρουν θέση, γιατί το επόμενο Σάββατο είναι πολύ κοντά και θα πρέπει κι εμείς σαν πολίτες αυτής της πόλης να διαπιστώσουμε ποιος την κυβερνάει.

Εκτός κι αν όλοι οι πιο πάνω θεωρούν ότι, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης που μας στερούν επί 5 ολόκληρα χρόνια τα Σάββατα, λύνεται μόνο με σύρραξη..."

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.