Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Νέες αντιδράσεις για τη μεταφορά της Λαϊκής του Σαββάτου

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010, 12:52
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Αντιδρούν οι παραγωγοί και οι έμποροι λαϊκών αγορών στην απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία για την μεταφορά της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου από τις 11 Δεκεμβρίου στις εξής οδούς: Τραλλέων (από το ύψος της οδού Μακρίδου έως την οδό Δοξάκη) 13ης Μεραρχίας (από το ύψος της οδού 3ου Συντάγματος έως την οδό Τραλλέων) Μ. Ερίων (από το ύψος της οδού Δοξάκη και περιμετρικά του 5ου Γυμνασίου), Μ. Δοξάκη (από το ύψος της οδού Ερίων έως την οδό Ληλαντίων), Φωκίδος και ανώνυμη προέκταση της οδού Μ. Ερίων (γωνία 5ου Γυμνασίου έως Ληλαντίων).

Η απόφαση, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία Λαϊκών Αγορών Νομού Εύβοιας, ελήφθη παρά τις αντιδράσεις των εκπροσώπων τους, οι οποίοι απεχώρησαν από την επιτροπή.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν, ότι "ο νέος χώρος λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς είναι παντελώς ακατάλληλος, όπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει και μάλιστα όταν αυτή η μεταφορά σχεδιάζεται να γίνει παραμονές των εορτών των Χριστουγέννων".

Σημειώνουν ακόμα: "Διαμαρτυρόμενοι εντόνως για μια ακόμα φορά δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε αυτές τις αποφάσεις που καταδικάζουν την Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου σε προδιαγεγραμμένη αποτυχία".

Όπως αποφασίσθηκε από την σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου των σωματείων θα παραμείνουν στον χώρο που λειτουργούν και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με σκοπό να ανοίξει ο κύκλος των συζητήσεων με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να βρεθεί ένας νέος χώρος που να εξυπηρετεί και τους πολίτες που επισκέπτονται την Λαϊκή Αγορά αλλά και τους παραγωγούς και εμπόρους των Λαϊκών Αγορών.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.