Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της Σέλμαν Σοφιανός Παρκέτα με τη Σέλμαν

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010, 12:50
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Η εταιρεία Σέλμαν Σοφιανός Παρκέτα Α.Ε. σε απάντηση της ανακοίνωσης που εξέδωσε στις 8 Δεκεμβρίου η Σέλμαν Α.Ε. δηλώνει τα ακόλουθα:

"Από τον Οκτώβριο 2006, οπότε και συνεστήθη η εταιρεία Σέλμαν Σοφιανός Παρκέτα Α.Ε., έως τον Ιανουάριο 2010, χρονικό σημείο κατά το οποίο η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία Alfawood A.E. ανέλαβε τη διοίκηση της Σελμαν, οι σχέσεις των δύο αυτών εταιρειών ήταν απολύτως αρμονικές καθώς αμφότερες σέβονταν και τηρούσαν τις μεταξύ τους συμφωνίες.

Η νέα διοίκηση της Σελμαν αποφάσισε να επαναδραστηριοποιηθεί στον τομέα των παρκέτων, τον οποίον η προηγούμενη διοίκηση είχε εκχωρήσει εξ' ολοκλήρου στην εταιρεία Σέλμαν Σοφιανός Παρκέτα, μαζί με το σήμα και το δίκτυο πωλήσεων αυτών. Προς επίτευξη του σκοπού αυτού η νέα διοίκηση της Σέλμαν αποφάσισε να αγνοήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις και να μεθοδεύσει ένα πόλεμο με σκοπό την απαξίωση και τελικά τη λύση της εταιρείας Σέλμαν Σοφιανός Παρκέτα

Όσα αναφέρει η Σέλμαν στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στις 8/12/2010 είναι αναληθή, κακόβουλα και συκοφαντικά και θίγουν τα συμφέροντα της εταιρείας Σέλμαν Σοφιανός Παρκέτα και το πρόσωπο του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της μητρικής Σέλμαν, ο οποίος ήταν μέχρι πρόσφατα ο Πρόεδρος της Σέλμαν Σοφιανός Παρκέτα καθώς και τα άλλα δύο μέλη που η Σέλμαν είχε διορίσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, γνώριζαν όλα όσα σήμερα αρνούνται ενώ έχουν εγκρίνει εγγράφως όλα τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας. Στα οικονομικά αυτά στοιχεία αναφερόταν και η οφειλή του ΦΠΑ, η οποία ποτέ δεν απεκρύπτη ενώ πρόσφατα ρυθμίστηκε σύμφωνα με τις νόμιμες διατάξεις.

Αυτός είναι και ο λόγος που το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε στις 15/11/2010 την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Σέλμαν, με την οποία επιχείρησε να υφαρπάξει τη διοίκηση της Σέλμαν Σοφιανός Παρκέτα.

Κατόπιν της απορρίψεως της παραπάνω αιτήσής της, η εταιρεία Σέλμαν προ του κινδύνου να απορριφθεί και η κυρία αίτηση που θα εκδικαζόταν στις 8/12/2010, ζήτησε αναβολή συζήτησης της υπόθεσης. Δεδομένου ότι η κακόβουλη και συκοφαντική ανακοίνωση της Σέλμαν εστάλη στο Χρηματιστήριο λίγες ώρες μετά την από μέρους της αίτηση αναβολής της υπόθεσης, εύκολα οδηγείται κανείς στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για (αποτυχημένη) κίνηση αντιπερισπασμού.

Η εταιρεία Σέλμαν Σοφιανός Παρκέτα έχει καλέσει επανειλημμένως την Σέλμαν να τηρήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις της ως εταίρος για να βρεθεί λύση στην εμπλοκή που η ίδια η Σέλμαν έχει προκαλέσει. Αντ' αυτού, η νέα διοίκηση της Σέλμαν έχει επιλέξει έναν δικό της πρωτόγνωρο τρόπο άσκησης διοίκησης, τόσο έναντι των θυγατρικών της, όσο και απέναντι στους εργαζόμενους και τους προμηθευτές της με αποτέλεσμα, όπως είναι γνωστό, την καταγραφή ζημιών - ρεκόρ, σε αντιδιαστολή με την κερδοφορία της Σέλμαν Σοφιανός Παρκέτα σε όλες τις χρήσεις από ιδρύσεώς της.

Ως εκ τούτου, δημιουργεί απορίες η περίεργη τακτική της διοίκησης της Σέλμαν, να προσφεύγει σε τεχνητές κρίσεις με σκόπο να πλήξει τη μοναδική ίσως υγιή θυγατρική της. Πιθανώς, η βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της μητρικής εισηγμένης Σέλμαν να ικανοποιούσε περισσότερο τους μετόχους της απ' ότι η προσπάθεια απαξίωσης -μέσω συκοφαντιών- μιας θυγατρικής της εταιρείας."

Σχετικό θέμα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.