Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Σέλμαν: Καμία συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σέλμαν Σοφιανός

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010, 12:14
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την εταιρία Σέλμαν Σοφιανός Παρκέτα ΑΕ (ΣΣΠ) προχώρησε η εταιρία Σέλμαν Ελληνοελβετική Βιομηχανία Επεξεργασίας Ξύλου ΑΕ, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "η Σέλμαν, πέραν της συμμέτοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο κατά 50%, δεν έχει πλέον καμία εμπορική ή άλλη σχέση με τη ΣΣΠ ΑΕ και δεν μετέχει στη διοίκησή της.

Ειδικότερα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που είχε διορίσει η Σέλμαν ΑΕ, υποχρεώθηκαν σε παραίτηση, διότι αποκαλύφθηκε ότι ο διευθύνων σύμβουλος, τον οποίον διορίζουν οι λοιποί μέτοχοι, δεν υπέβαλε δηλώσεις ΦΠΑ για την περίοδο από το Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 και απέκρυψε τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου, με αποτέλεσμα να καταλογισθεί ο οφειλόμενος ΦΠΑ και τα αναλογούντα πρόστιμα.

Συνεπεία τούτου, απειλήθηκε η λήψη δυσμενών μέτρων (δέσμευση καταθέσεων, στέρηση φορολογικής ενημερότητας κλπ.) κατά των μελών του ΔΣ, τα οποία έτσι υποχρεώθηκαν σε παραίτηση.

Η Σέλμαν για να προστατεύσει τη φήμη της και τα στελέχη της, υποχρεώθηκε να καταβάλει αυτή μέρος των οφειλομένων, ώστε να μην επιβληθούν τα άνω δυσμενή μέτρα.

Η συμπεριφορά αυτή του διευθύνοντος συμβούλου ήταν το αποκορύφωμα μακράς αντισυμβατικής του συμπεριφοράς, η οποία, σε συνδυασμό με την ουσιαστική άρνησή του να εφαρμοστεί ο προβλεπόμενος συμβατικός τρόπος επιλύσεως τυχόν διαφορών, οδήγησαν τη Σέλμαν στην απόφαση να παύσει να συμμετέχει στο ΔΣ της εταιρίας ΣΣΠ ΑΕ και να ασκήσει πλέον τα νόμιμα δικαιώματά της ως μετόχου κατά παντός υπευθύνου.

Ήδη ενημερώνεται το δίκτυο των συνεργατών της Σέλμαν και γενικώς η αγορά ξυλείας και οι τράπεζες για την εξέλιξη αυτή και διευκρινίζεται ότι η Σέλμαν, πέραν της συμμέτοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο κατά 50%, δεν έχει πλέον καμία εμπορική ή άλλη σχέση με τη ΣΣΠ ΑΕ και δεν μετέχει στη διοίκησή της.

Οι νομικοί σύμβουλοι της Σέλμαν έχουν ήδη λάβει εντολή να επιδιώξουν δικαστικά την ικανοποίηση όλων των δικαιωμάτων της και ιδίως τη διακοπή της χρήσεως του σήματός της από τη ΣΣΠ ΑΕ.

Με δεδομένο ότι, στο 9μηνο 2010, ο κύκλος εργασιών της ΣΣΠ ΑΕ ανήλθε στα 1.900.000 ευρώ περίπου και οι ζημίες της στις 66.000 ευρώ περίπου και κατά την ίδια περίοδο, ο κύκλος εργασιών της Σέλμαν ανήλθε στα 62.800.000 ευρώ περίπου και οι ζημίες της στα 24.800.000 ευρώ, η διοίκηση της Σέλμαν εκτιμά ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα επηρεάσει αρνητικά τα οικονομικά μεγέθη της και ότι, εντός της προσεχούς χρήσεως, θα αναπληρωθεί τυχόν απώλεια εσόδων με την εντονότερη άμεση δραστηριοποίηση της Σέλμαν στην αγορά παρκέτων. "


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.