Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Η Vodafone επεκτείνει τη συνεργασία για τη διάθεση του Planetbook σε σχολεία όλης της χώρας

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010, 12:26
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Το πρώτο περιβαλλοντικό επιτραπέζιο παιχνίδι Planetbook, που δημιούργησε το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων με τη στήριξη της Vodafone, διατίθεται πλέον σε σχολεία όλης της χώρας.

Το Planetbook απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε μεγάλους και έχει στόχο να εκπαιδεύσει και να καλλιεργήσει την ευαισθησία όλων μας σε περιβαλλοντικά θέματα συνδυάζοντας με δημιουργικό τρόπο την περιβαλλοντική εκπαίδευση με την ψυχαγωγία.

Διανέμεται δωρεάν στις περιβαλλοντικές ομάδες των σχολείων και τους καθηγητές περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από το Κ.Ε.Α.Ν., ενώ μέχρι σήμερα έχει διατεθεί σε περισσότερα από 150 σχολεία της χώρας.

Επιπρόσθετα, το παιχνίδι έχει παρουσιαστεί σε περισσότερα από 10,000 παιδιά μέσα από ένα πλήθος εκπαιδευτικών εκδηλώσεων με θέμα την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Στο Planetbook συμμετέχουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Greenpeace, WWF, ΑΡΧΕΛΩΝ, Μεσόγειος SOS, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Ορνιθολογική και Ευρωπαϊκή Έκφραση, ενώ η φιλοσοφία του παιχνιδιού αφορά στην προώθηση και την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών σε εθελοντικές δράσεις και εκστρατείες, καθώς και τη συμμετοχή τους σε οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών για περιβαλλοντικούς σκοπούς.

Η συμμετοχή της Vodafone στη δημιουργία του Planetbook υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολυδιάστατου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει, με κύριους άξονες την περιβαλλοντική διαχείριση και την ανάπτυξη και επιμόρφωση των παιδιών.

Για παρουσιάσεις του Planetbook σε σχολεία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κ.Ε.Α.Ν. στο τηλέφωνο 210-2692880.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.