Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Kireas.org: Πρόταση για ντιμπεΐτ μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010, 15:15
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης των υποψηφίων συνδυασμών για τις εκλογές, ο Kireas.org κάνει πρόταση και στους τρεις υποψηφίους δημάρχους του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας να συμμετέχουν σε μια δημόσια συζήτηση (ή «Ντιμπεΐτ» όπως έχει επικρατήσει να αποκαλείται).

Ο Kireas.org προτείνει, το ρόλο του συντονιστή να αναλάβει ο δημοσιογράφος της περιοχής, Πάνος Βασιλόπουλος, ή αν υπάρχει κάποια αντίρρηση, ένα άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Οι ερωτήσεις του «ντιμπεΐτ» να έρθουν κατευθείαν από τους δημότες και να καλύπτουν πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τις διάφορες ομάδες του πληθυσμού, τους μαθητές, τους σπουδαστές, τους ανέργους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους εργάτες υπάλληλους, τους συνταξιούχους κλπ.

Ο Kireas.org προτείνει να γίνουν τρεις ή παραπάνω αν χρειαστεί δημόσιες συζητήσεις («ντιμπεΐτ»), μια σε κάθε εκλογική περιφέρεια. Η πρώτη συζήτηση μπορεί να γίνει στην Αγία Αννα, η δεύτερη στο Μαντούδι (γυμναστήριο) και η τελική στη Λίμνη (θέατρο).

Κάθε ντιμπεΐτ θα καλύπτει συγκεκριμένους τομείς της αρμοδιότητας του δήμου. Μπορούν να υπάρξουν τρεις θεματικές ενότητες:

1) ανάπτυξη, απασχόληση και χρέος του δήμου, 2) διοικητική αναδιοργάνωση/αποκέντρωση των υπηρεσιών του δήμου, βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών και εύρυθμη λειτουργιά του δήμου και 3) περιβάλλον, ποιότητα ζωής, παιδεία και πολιτισμός και κοινωνική μέριμνα. Τις διαδικαστικές λεπτομέρειες μπορούν να τις συναποφασίσουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι.

Ο Kireas.org απευθύνει τη συγκεκριμένη πρόσκληση στους κ.κ. Λιαγκάκη, Περήφανο και Ψαρρό, χαρακτηρίζοντας την απόφασή τους να αποδεχτούν την πρόσκληση-πρόκληση ως ιστορική για την περιοχή.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.