Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις στη Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου στα Ψαχνά

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010, 13:31
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Με λαμπρότητα τελέσθηκε η Πανήγυρη της γυναικείας Ιεράς Μονής Παναγίας της Γοργοεπηκόου Ψαχνών, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου το απόγευμα και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου το πρωί, προεξάρχοντος των Ιερών Ακολουθιών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και πολλούς Κληρικούς από τη Χαλκίδα τα Ψαχνά και από Μητροπόλη Κορίνθου, αλλά και πλήθους προσκυνητών, οι οποίοι συμπαρίστανται στο Μοναστήρι.

Προς το τέλος του Εσπερινού, προσήλθε στην Ιερά Μονή και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ακολούθησε την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και παρακολούθησε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κ. Διονυσίου.

Την ημέρα της Εορτής, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Κορίνθου κ. Διονύσιος, συλλειτουργούντων αρκετών Ιερέων.

Κατά το διήμερο της Ιεράς Πανήγυρης τέθηκε προς προσκύνηση από τους πιστούς η Τιμία Κάρα του αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, την οποία μετέφερε ο Αρχιμ. Ιάκωβος Μπαλωμένος εκ της Ιεράς Μονής Παναγίας Μακρυμάλλη Ψαχνών.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.