Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Δεν εφησυχάζουν οι κάτοικοι του οικισμού "Ευαγγελισμός" στην Καρυστία

Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010, 11:39
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Επανέρχεται στο θέμα της βελτίωσης της οδοποιίας πρ. επαρχίας Καρυστίας η κα Μεταλληνού Ελένη, δημότης Καφηρέα, η οποία επανειλημμένα είχε ζητήσει με επιστολές της προς τη Νομαρχία να μην εξαιρεθεί από το έργο η ασφαλτόστρωση του οικισμού "Ευαγγελισμός".

Η κα Μεταλληνού ζητούσε επίμονα απαντήσεις για την εξέλιξη του έργου και μετά το ενημερωτικό έγγραφο που έλαβε ως απάντηση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας σε νέα επιστολή της αναφέρει τα εξής:

"Σε επικοινωνία με το γραφείο του Βουλευτή Σίμου Κεδίκογλου με ενημέρωσαν πως ο κος Κεδίκογλου υπέβαλε επερώτηση στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κον Ρέππα επισυνάπτοντας την τελευταία από την σειρά επιστολών μου προς τον Νομάρχη Εύβοιας κον Μπουραντά αναφορικά με το εν λόγω έργο, σύμφωνα με την οποία ζητούσα απαντήσεις σε ερωτήματα που έθετα αναφορικά με το έργο οδοποιίας στην περιοχή του Κάβο Ντόρο.

Στο έγγραφο αυτό περιλαμβάνονται στοιχεία για την πορεία των διαδικασιών του έργου. Το σημαντικότερο όμως απ' όλα, για μένα προσωπικά, είναι πως επιτέλους γίνεται αναφορά και στον οικισμό Ευαγγελισμό (πρώην Δράμεσι), ο οποίος όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ανωτέρω έγγραφο, βρίσκεται στο δεύτερο τμήμα του δρόμου, όπου προβλέπεται να γίνουν εργασίες ασφαλτικών καθώς ο επαρχιακός δρόμος διέρχεται δια μέσω του οικισμού Ευαγγελισμός (πρωην Δράμεσι).

Βέβαια, αν και η παραπάνω εξέλιξη είναι ενθαρρυντική, σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε.

Σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Εύβοιας, με ενημέρωσαν πως πέραν της εκδίκασης σχετικά με την ανάληψη του έργου, εκκρεμεί και η ολοκλήρωση της διαδικασίας σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων.

Πέραν τούτου, το ποσό που εγκρίθηκε για το εν λόγω έργο είναι σημαντικά μικρότερο από εκείνο του αρχικού προϋπολογισμού, γεγονός που σημαίνει πως θα υπάρξουν αναγκαστικές περικοπές...

Στο σημείο λοιπόν που θα πρέπει πλέον να εστιάσουμε είναι στο τι θα περιλαμβάνουν οι εν λόγω περικοπές. Θέλω να πιστεύω πως στόχος ενός τέτοιου έργου είναι η εξασφάλιση της παροχής ενός δημόσιου αγαθού,, όπως ο δρόμος στην προκειμένη περίπτωση, στους κατοίκους της περιοχής του Κάβο Ντόρο.

Συνεπώς, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο δεύτερο τμήμα του δρόμου που δεν έχει ακόμα ασφαλτοστρωθεί ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ισοκατανομή στην παροχή του πολυπόθητου αυτού αγαθού, του οδικού δικτύου.

Υποθέτω πως κάτι τέτοιο θα είναι και η βασική επιδίωξη των αρμοδίων, πόσο άλλωστε τώρα που τα προβλήματα από την ανυπαρξία στοιχειώδους βατότητας στο οδικό δίκτυο στην περιοχή έχουν γιγαντωθεί με αποκορύφωμα την ταλαιπωρία των ελάχιστων εναπομείναντων παιδιών στην περιοχή μας.

Δεν πιστεύω πως όταν το ζήτημα φθάνει να αφορά παιδιά να έχουν θέση στα υπό εξέταση κριτήρια οποιουδήποτε οικονομικού χαρακτήρα στοιχεία".

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας η πίστωση που εγκρίθηκε με απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την εκτέλεση του εν λόγω έργου ανέρχεται στο ποσό των 3.500.000,00 ευρώ. Το έργο αφορά εργασίες βελτίωσης της υφιστάμενης επαρχιακής οδού από την Κάρυστο μέχρι τον οικισμό Αμυγδαλιά και συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνουν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στο πρώτο τμήμα του δρόμου από την Κάρυστο μέχρι τον οικισμό Πλατανιστό που είναι ήδη ασφαλτοστρωμένο, μήκους 30,0 χλμ, ενώ στο υπόλοιπο τμήμα από τον οικισμό Πλατανιστό μέχρι τον οικισμό Αμυγδαλιά που σήμερα δεν είναι ασφαλτοστρωμένο, προβλέπεται να γίνουν εργασίες τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης όπου απαιτείται, στα πλαίσια της εγκεκριμένης πίστωσης. Η εν λόγω επαρχιακή οδός διέρχεται δια μέσω του οικισμού Ευαγγελισμός (πρώην Δράμεσι) και μάλιστα ο οικισμός βρίσκεται στο δεύτερο τμήμα του δρόμου, όπου προβλέπεται να γίνουν εργασίες ασφαλτικών".

Σχετικά θέματα:

  • Ζητάνε την ένταξη του οικισμού Ευαγγελισμός στο έργο βελτίωση οδοποιίας επαρχίας Καρυστίας www.servitoros.gr/news/view.php/29649/
  • Να μην εξαιρεθεί ο οικισμός Ευαγγελισμός από τη βελτίωση της οδοποιίας της Καρυστίας www.servitoros.gr/news/view.php/28614/


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.