Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Μέχρι 20 Οκτωβρίου θα γνωρίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος ποια θα είναι η εξέλιξη για το Εφετείο Χαλκίδας

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010, 11:53




-
- - -


Είναι γνωστό πως η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης μετά και τη θετική γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου έχει αποφασίσει την ίδρυση τεσσάρων νέων εφετείων, μεταξύ των οποίων, και αυτό της Χαλκίδας.

Ένα πάγιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας και της τοπικής κοινωνίας, για το οποίο είχαν επανειλημμένα λάβει υποσχέσεις, αλλά που μέχρι σήμερα στην πράξη δεν έχει υλοποιηθεί.

Ο υπουργός ο κ. Καστανίδης θα πρέπει να συντάξει τα νέα Προεδρικά Διατάγματα για να σταλούν στη συνέχεια προς επεξεργασία στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Όσον αφορά στην καθυστέρηση που παρατηρείται ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας κ. Γκάνης Λάμπρος, μιλώντας στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας", υποστήριξε, ότι είναι δικαιολογημένη λόγω του ότι μεσολάβησαν οι καλοκαιρινές διακοπές" και ως γνωστό την περίοδο αυτή οι υπηρεσίες λειτουργούν με ρυθμούς θερινής ραστώνης...

Πάντως, αν αναλογιστεί κανείς ότι διανύουμε περίοδο εκλογών το πιο πιθανό είναι να υπάρξει μεγαλύτερη καθυστέρηση και αυτό γιατί ενδεχομένως να μη θέλουν να οξύνουν καταστάσεις σε άλλους νομούς, όπως στην Κρήτη και να πυροδοτήσουν το προεκλογικό κλίμα.

Ο κ. Γκάνης τόνισε, ότι διατηρεί επιφυλάξεις για το αν και πότε θα υλοποιηθεί η δέσμευση του υπουργού και αυτό γιατί τα 12 χρόνια αγώνων και με 7 υπουργούς Δικαιοσύνης, άκουσαν πολλά, αλλά δεν είδαν στην πράξη να ιδρύεται η μόνιμη έδρα του εφετείου στη Χαλκίδα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Όλα είναι πιθανά. Ακόμα και να μας πει ο κ. Καστανίδης ότι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν αναιρούν την απόφαση, αλλά αναβάλουν την υλοποίησή της για ένα ή δύο χρόνια".

Να σημειωθεί, ότι το κτίριο έχει ήδη παραχωρηθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ενώ έχει κατατεθεί και πρόταση να γίνουν μετατάξεις υπαλλήλων στο εφετείο από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που καταργείται για να είναι το κόστος ακόμα μικρότερο.

Σε κάθε περίπτωση το αργότερο μέχρι τις 20 Οκτωβρίου οι προθέσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης θα είναι γνωστές και ο Δικηγορικός Σύλλογος θα ενημερωθεί εάν σταλούν τα Προεδρικά Διατάγματα στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, οπότε και θα αντιδράσουν ανάλογα.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.