Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Το δήμο Ερέτριας διεκδικεί ο Βασίλης Βελέντζας

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010, 11:58
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Την υποψηφιότητά του στο δήμο της Ερέτριας ανακοίνωσε ο αντιπτέραρχος (Ι) ε.α, κ. Βελέντζας Βασίλειος κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, στην Αμάρυνθο.

Το τελευταίο διάστημα υπήρξε αναμονή για ενδεχόμενη στήριξη του συνδυασμού από τη ΝΔ, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε και πλέον, όπως δήλωσε στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ο κ. Βελέντζας, δεν περιμένουν καμία απόφαση στήριξης και θα διεκδικήσουν το νέο δήμο ως υπερκομματικός σχηματισμός.

"Στην αρχή της προσπάθειάς μας -είπε ο κ. Βελέντζας- θα μας βοηθούσε ενδεχόμενη στήριξη από τη ΝΔ, τώρα, όμως θα μας δημιουργήσει προβλήματα, καθώς έχουμε κάνει άνοιγμα και σε άλλους πολιτικούς χώρους και είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε μέχρι το τέλος, έχοντας ως κύριο μέλημά μας το καλό του τόπου".

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ερέτριας δήλωσε, σε όσους παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση της Κυριακής, τα εξής: "με τη βοήθεια των ικανών, νέων και με όρεξη για δουλειά συνεργατών του που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο και με την εμπιστοσύνη των πολιτών, που θα εκφραστεί με την ψήφο στις εκλογές του Νοεμβρίου, θα συνεργαστούμε για την ομαλή συνένωση του δήμου, την πλήρη οργάνωσή του σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, την ιεράρχηση και την εκτέλεση των απαραίτητων έργων υποδομής, αλλά και με την καθημερινή παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες, ώστε να μετατρέψουμε την περιφέρεια του δήμου Ερέτριας σε μία πόλη όπου όλοι θα επιθυμούν να ζήσουν, να εργαστούν ή να επισκεφτούν για τις διακοπές τους και στην οποία θα απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσιών".

Τέλος, ευχαρίστησε όλους εκείνους, που τον τίμησαν με την παρουσία τους, μέλη του συνδυασμού και φίλους, και παράλληλα, δεσμεύτηκε, ότι όταν με την ψήφο των δημοτών εκλεγούν, θα συνεργαστούν στενά και αρμονικά με την αιρετή περιφέρεια και το κράτος ανεξαρτήτως κόμματος που θα κατέχει την εξουσία, με μόνο γνώμονα το συμφέρον του δήμου και των πολιτών του.

Για τον κ. Βελέντζα είναι η πρώτη απόπειρα ενασχόλησης με τα κοινά και η απόφασή του ελήφθη ύστερα από την προτροπή της τοπικής κοινωνίας, καθώς και από την διάθεσή του για προσφορά στον τόπου που γεννήθηκε και ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Ποιος είναι ο Βασίλης Βελέντζας

Ο Βασίλειος Βελέντζας γεννήθηκε στην Αμάρυνθο στις 28 Νοεμβρίου 1955. Παρακολούθησε την βασική και μέση εκπαίδευση στο δημοτικό και το εξατάξιο γυμνάσιο της Αμαρύνθου οπό το οποίο απεφοίτησε το 1973.

Το 1974 εισήχθη κατόπιν εξετάσεων στη Σχολή Ικάρων στο τμήμα Ιπταμένων οπό όπου απεφοίτησε το 1978 ως Ανθυποσμηναγός Ιπτάμενος και τοποθετήθηκε στην Αεροπορική Βάση της Καλαμάτας ως εκπαιδευτής πτήσεων των νέων Ικάρων.

Επί 35 συναπτά έτη υπηρέτησε σε μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και σε εθνικά και διεθνή επιτελεία (ΝΑΤΟ, ΕΕ) ως επιχειρησιακός και επιτελικός Αξιωματικός.

Διετέλεσε Υποδιοικητής και Διοικητής μοίρας αεροσκαφών, Υποδιοικητής Σμηναρχιών και Πτερύγων Μάχης και Εκπαίδευσης και Διοικητής στην 114 Πτέρυγα Μάχης.

Υπηρέτησε ως Τμηματάρχης τμημάτων σε εθνικά και διεθνή επιτελεία και Διευθυντής σε διευθύνσεις του ΓΕΑ και του ΓΕΕΘΑ.

Το 2009 αποστρατεύτηκε ως «ευδοκίμως τερματίσας την υπηρεσία του» με το καταληκτικό βαθμό του Αντιπτεράρχου ε.α.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.