Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Αλυτο το πρόβλημα ένταξης του 40% της συνοικίας Η στο σχέδιο πόλης

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010, 13:49
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Για εμπαιγμό και αδιαφορία κάνει λόγο το Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων Έξω Παναγίτσας όσον αφορά στις υποσχέσεις που έλαβαν για μία ακόμα φορά από την παρούσα δημοτική αρχή σχετικά με την επίλυση του προβλήματος της ένταξης του 40% της συνοικίας Η στο σχέδιο πόλεως.

Απευθύνουν, επίσης, κάλεσμα συμμετοχής στη γενική συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, στο λύκειο πρώην Μιχελή, στις 6:30 μμ,.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

"Ο εμπαιγμός, η αδιαφορία, η σκοπιμότητα και η ανικανότητα των δημοσίων φορέων και προσώπων, δυστυχώς για τα συμφέροντα μας, εξακολουθεί και συνεχίζεται ως προς την ένταξη του υπολοίπου 40% της συνοικίας Η' και την εκπόνηση των σχετικών μελετών για την ένταξη της συνοικίας της Χαραυγής.

Από το Νοέμβριο του έτους 2009, όταν το Κεντρικό Σ.Χ.Ο.Π. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. αιτήθηκε συμπληρωματικά στοιχεία, κυρίως από τον Δήμο Χαλκιδέων, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης της περιοχής μας, και παρά τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου Χαλκιδέων ότι το υλικό αυτό θα είχε συγκεντρωθεί έως και τα τέλη Απρίλη του 2010, μέχρι και σήμερα δεν έχει σημειωθεί η παραμικρή εξέλιξη ως προς το ζήτημα αυτό, αν και οι πιέσεις μας και οι ενοχλήσεις μας ήταν και είναι συνεχείς και επίμονες.

Για τον λόγο αυτό, κρίθηκε σκόπιμο, και με την προοπτική περαιτέρω δραστικών ενεργειών νομικών και μη, να συνταχθεί μία εξώδικη διαμαρτυρία - πρόσκληση κοινοποιούμενη προς όλους τους επιφορτισμένους με το συγκεκριμένο πρόβλημα φορείς προκειμένου να τονιστεί ο εμπαιγμός και η επιτηδειότητα τους εις βάρος μεγάλου αριθμού κατοίκων και να κληθούν τα αρμόδια πρόσωπα να λάβουν όλα τα μέτρα ώστε να παύσει σε αυτό το σημείο η κωλυσιεργία πριν ακόμη φθάσουμε στις δημοτικές εκλογές του νέου σχεδίου Καλλικράτη, οπότε και θα προστεθούν νέα γραφειοκρατικά προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα που καθυστερούν την επίλυση του ζητήματος αλλά και πριν ακόμη, επίσης, την εφαρμογή του μνημονίου που προβλέπει νέα εξοντωτικά πρόστιμα διατήρησης αυθαιρέτων.

Απευθυνόμενοι, λοιπόν, προς όλους τους κατοίκους της περιοχής μας, τόσο στους ιδιοκτήτες ακινήτων του 40% αλλά όσο και σε αυτούς των συνοικιών της Παναγίτσας, των Αγίων Αναργύρων, της Χαραυγής, του Πανοράματος, των Κλωστοϋφαντουργών, των ιδιοκτητών υπαγμένων στον νόμο Τρίτση αλλά και του υπόλοιπου ενταγμένου 60%, καθότι το εν λόγω πρόβλημα είναι κοινό ζήτημα αφού για να υλοποιηθούν έργα υποδομής στην περιοχή μας (διαπλάτυνση οδών, πεζοδρόμηση, αποχέτευση, κλπ) πρέπει η πράξη εφαρμογής να έχει ολοκληρωθεί στο 100% του υποβάθρου, σας καλούμε την Τετάρτη, 15 του Σεπτέμβρη και ώρα 18:30 μ.μ., στο Λύκειο του Μιχελή να παρευρεθείτε προς ενημέρωση όλων των εξελίξεων από τον Νοέμβρη του 2009 έως και σήμερα, συζήτηση αναφορικά με την επίλυση του προβλήματος και την εκ μέρους σας υπογραφή της εξώδικης διαμαρτυρίας- καταγγελίας.

Η εξώδικη διαμαρτυρία μπορεί να υπογραφεί από όλα τα μέλη των οικογενειών. Απαραίτητος ο αριθμός ταυτότητας. Τυχόν έξοδα θα επιβαρύνουν τους αρμόδιους Συλλόγους. Κρίνεται σκόπιμο, με την παραλαβή της παρούσης να ενημερώσετε τυχόν ιδιοκτήτες οικοπέδων που βρίσκονται στην γειτονιά σας προς πληρέστερη ειδοποίηση όλων των θιγόμενων και ενδιαφερομένων".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.