Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Τα προβλήματα των δημοτικών παιδικών σταθμών εξέθεσαν στο δήμαρχο υποψήφιοι του ΚΚΕ

Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010, 12:08
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


Υπόμνημα με τα τα προβλήματα στις υποδομές και τις ελλείψεις σε προσωπικό στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς κατέθεσαν στον δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Ζεμπίλη Θανάση κατά τη συνάντησή τους, την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, οι υποψήφιοι με τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές κα Ντούρου Σοφία, κα Φουρλή Μαρία, κ. Σταματούκος Ευάγγελος και κ. Αργύρης Γιώργος.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σταματούκου στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" κατά τη συζήτηση που είχαν με τον κ. δήμαρχο του εξέθεσαν τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών και στους πρώην κρατικούς, που λειτουργούν με το καθεστώς των τροφείων που καταβάλλουν οι γονείς, τα οποία και ζητούν να καταργηθούν.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στους τρεις δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν, ο δήμος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της λειτουργίας τους με το ποσό των 128.000 ευρώ, τα οποία όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν εισπραχθεί.

Ένα ακόμα ζήτημα, που ετέθη, αφορά στη μεταστέγαση του παιδικού σταθμού στον Καράμπαμπα, όπου υπήρξε δέσμευση από την πλευρά του δημάρχου, ότι θα πιέσει για την επίσπευση των διαδικασιών, μέσω των υπηρεσιών του δήμου, οι οποίες απαιτούνται για την ηλεκτροδότηση του νέου κτιρίου.

Επίσης, έχουν δεσμευθεί και οι δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του παιδικού σταθμού να διατεθούν τα ποσά των αποζημιώσεών τους από τη συμμετοχή στους σε Επιτροπές για τα έξοδα ανακαίνισης του χώρου.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.