Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης η στήριξη των αμυντικών βιομηχανιών και της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010, 11:40
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


"Οραματιζόμαστε έναν αναπτυξιακό, παραγωγικό ρόλο της Ηλεκτρομηχανική Κύμης και των ΕΑΣ γενικότερα, σε σύνδεση ασφαλώς με τις επιχειρησιακές ανάγκες σε αμυντικούς εξοπλισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, συγχρόνως όμως, με εξωστρεφή χαρακτήρα, σε ανταγωνιστικές συνθήκες, με μειωμένο το λειτουργικό κόστος".

Η απάντηση αυτή δόθηκε σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Μαρκόπουλος Κώστας για την Ηλεκτρομηχανική Κύμης.

Έγινε, επίσης, γνωστό, ότι "η απραξία του εργοστασίου της Κύμης οφείλεται στην έλλειψη σχεδιασμού από την προηγούμενη Κυβέρνηση και γι'αυτό εξετάζεται τι μπορεί αυτή τη στιγμή να ολοκληρωθεί από προμήθειες και τι μπορούν να δώσουν στο μέτρο του δυνατού από το ΥΠΕΘΑ για κατασκευή στα ΕΑΣ."

Όπως επισημάνθηκε "βρίσκονται σε επαφή με ενδιαφερόμενες εταιρίες ευρωπαϊκές και των Ηνωμένων Πολιτειών και αναμένουν προτάσεις τους για στρατηγικές συνεργασίες με τα ΕΑΣ, στο πλαίσιο των κυβερνητικών αποφάσεων και σε στενή συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών.

Στις 22 Ιουλίου έγινε δυνατή η εκταμίευση ποσού 2.450.000 ευρώ, από παλαιά προγράμματα της εταιρίας.

Ο ορισμός της νέας Διοίκησης των ΕΑΣ θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες. Ήδη η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής διατύπωσε θετική γνώμη για την καταλληλότητα του προτεινόμενου Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου.

Επιπρόσθετα, ότι ύστερα από σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας την Παρασκευή 23 Ιουλίου, εγκρίθηκε η χορήγηση του ποσού των 20 εκ. ευρώ στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Το ποσό αυτό θα διατεθεί για την πληρωμή των εργαζομένων και την εξόφληση απαραίτητων υποχρεώσεων για τη συνέχιση του έργου της εταιρίας".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.