Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Την αντίδραση Μούτσου προκάλεσε η υποψηφιότητα Ραβιόλου

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010, 11:46
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει την υποψηφιότητα του κ. Ραβιόλου και τη δήλωση στήριξής του από τον πρώην δήμαρχο Στυρέων κ. Λέκα εξέδωσε η δήμαρχος κα Μούτσου Σοφία, η οποία χαρακτηρίζει τον κ. Λέκκα"πατριάρχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολιτικό παλαιάς κοπής".

Το κείμενο της κας Μούτσου έχει ως εξής:

"Εγείρει μεγάλες απορίες γενικά στους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης η απόφαση του κ. Λέκα να στηρίξει για το δύσκολο εγχείρημα του Καλλικράτη, που απαιτεί εμπειρία και γνώσεις, την υποψηφιότητα ενός νέου ανθρώπου που ως Μηχανικός ασχολείται αποκλειστικά με τον κατασκευαστικό τομέα (οικοδομές, παραγωγή μπετόν κλπ) και που μέχρι σήμερα δεν είχε καμμιά προηγούμενη ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Λέκας, ο οποίος αισίως ξεπέρασε την όγδοη δεκαετία της ζωής του, ως άλλος «πατριάρχης» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού προηγουμένως συζητούσε επί αρκετό καιρό και με άλλους υποψηφίους, πλην εμού βεβαίως, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για την επιτυχημένη συνένωση των Δήμων Καρύστου, Στυρέων, Μαρμαρίου και της κοινότητας Καφηρέα και την σωστή λειτουργία του νέου υπερ-Δήμου Καρύστου - μέσα στις σημερινές αντίξοες οικονομικές συνθήκες - καταλληλότερος όλων των άλλων υποψηφίων δημάρχων της περιοχής μας είναι ο πρωτοεμφανιζόμενος κ. Ραβιόλος.

Υπενθυμίζω ότι οι άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι η γράφουσα Δήμαρχος Στυρέων Σοφία Μούτσου, ο Δήμαρχος Μαρμαρίου κ. Νίκος Μανώλης, ο κ. Γιώργος Κακάτσος εκπαιδευτικός και μέλος της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Εύβοιας και η κ. Κυριακούλα Βρανά νυν δημοτική σύμβουλος Καρύστου (Κ.Κ.Ε).

Η επιστολή Λέκα είναι γραμμένη πολύ προσεκτικά. Δεν διακρίνεται από ενθουσιασμό και είναι σαφές ότι ο συντάκτης τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας που θεωρεί απαραίτητες. Ο κ. Λέκας στηρίζει μεν την υποψηφιότητα Ραβιόλου αποφεύγοντας όμως να πει αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Εάν τελικά είναι υποψήφιος - και υπάρξει εκλογή Ραβιόλου - τότε δικαιωματικά θα απαιτήσει την θέση του Αντιδημάρχου για την Δημοτική Ενότητα Στυρέων (πρώην Δήμος Στυρέων) ώστε να επιστρέψει «θριαμβευτής» για να ολοκληρώσει το έργο που άφησε ημιτελές το 2006, όταν έχασε τις δημοτικές εκλογές από την πρώην αντιδήμαρχό του Σοφία Μούτσου που εκλέχτηκε Δήμαρχος με 55%.

Πέρα όμως από τις όποιες προσωπικές βλέψεις μπορεί να έχει ο κ. Λέκας, η επιστολή στήριξης προς τον κ. Ραβιόλο στοχεύει, κατά την άποψή μου, στο να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ στην υποψηφιότητα αυτή αντί της υποψηφιότητας του κ. Γιώργου Κακάτσου, ο οποίος είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια.

Η πολιτική προίκα που θα φέρει ο κ. Λέκας σε όποιον υποψήφιο Δήμαρχο στηρίξει είναι συγκεκριμένη. Εμείς ως Δημοτική Αρχή Στυρέων γνωρίζουμε και τα έργα του και το είδος διοίκησης που άσκησε.

Αλλωστε στις μέρες μας είναι πλέον κοινή πεποίθηση ότι η στήριξη των υποψηφίων από πολιτικούς «παλαιάς κοπής» δεν αποτελεί ασφαλή εγγύηση επιτυχίας".

Σχετικά θέματα:


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.