Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Εγκαινιάστηκε ο Βιολογικός Καθαρισμός Κύμης

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010, 11:39
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Την Κυριακή 29 Αυγούστου στις 6.30 μμ., πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του Βιολογικού Καθαρισμού Κύμης στο Χωνευτικό. Ακολούθησε ξενάγηση από τους αρμόδιους, στους χώρους του Βιολογικού.

Στην παρουσίαση για το Βιολογικό καθαρισμό ο Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς είπε μεταξύ άλλων τα εξής: "Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα όχι μόνο για την Κύμη αλλά και για ολόκληρο το Δήμο μας, όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των δημοτών της Κύμης. Ένα μεγάλο έργο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το συγκεκριμένο έργο είχε συνολικό προϋπολογισμό 4.277.000 ευρώ. Το έργο αυτό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον πολιτισμό μια και έχει ιδιαίτερη σημασία, τόσο για την προφύλαξη του περιβάλλοντος αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών που απαλλάχθηκαν από τα βοθρολύματα.

Αυτή την στιγμή, ούτε μια σταγόνα λύματος δεν φεύγει ανεπεξέργαστη από το Βιολογικό Σταθμό προς τη θάλασσά μας. Ο ποιοτικός έλεγχος των επεξεργασμένων λυμάτων είναι μια καθημερινή μέριμνα και εξασφαλίζει το επιθυμητό αποτέλεσμα για τη θάλασσα της περιοχής.

Παράλληλα παρεμβαίνει σε έναν κύκλο του νερού με οικολογική συμπεριφορά όπου η κοινωνία μας όχι μόνον χρησιμοποιεί αυτό το πολύτιμο φυσικό αγαθό, όχι επιβαρύνοντας το, αλλά αποδίδοντας το πίσω στη φύση με τρόπο που δεν προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις. Δώσαμε μεγάλη έμφαση στην ολοκλήρωση της κατασκευής του Νέου Βιολογικού.

Επιπλέον η εγκατάσταση μπορεί να δεχτεί βοθρολύματα από οικισμούς των Δήμων που δεν εξυπηρετούνται προς το παρόν από το δίκτυο και μεταφέρονται με βυτιοφόρα οχήματα".

Ο Δήμαρχος τόνισε, επίσης, την τεράστια βαρύτητα που δόθηκε από την Δημοτική αρχή στην οκταετία σε έργα προστασίας του περιβάλλοντος του Δήμου Κύμης, όπως:

  • "Το Γενικό πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου, του οποίου η μελέτη ολοκληρώθηκε και άμεσα θεσμοθετείται.
  • Το χαρακτηρισμό της Κύμης ως παραδοσιακό οικισμό και την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου που αναμένεται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
  • Την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων ύδρευσης και την κατασκευή αρδευτικών δικτύων.
  • Το Κέντρο Περιβαλλοντική Εκπαίδευσης Κύμης, ένα έργο πνοής όπως τόνισε για την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο για το Δήμο Κύμης.
  • Τις δράσεις πυροπροστασίας - και την φιλοξενία στους Ταξιάρχες Κύμης της ομάδας Εθελοντών Δασοπυρόσβεσης Κονιστρών".

Ο Δήμαρχος ανέφερε επίσης, ότι "η κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού είναι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα και των όμορων Δήμων. Ακόμα και του Αλιβερίου μια και η αναβάθμιση που απαιτείται, ώστε να μπορεί να δεχτεί τα λύματα των ορεινών οικισμών του Δήμου Ταμυναίων αλλά και των βιομηχανιών είναι ένα χρόνιο και πάγιο αίτημα".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.