Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Την υποψηφιότητα του Λευτέρη Ραβιόλου στο Δήμο Στυρέων στηρίζει ο πρώην Δήμαρχος Ζάχος Λέκκας

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010, 11:47
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




- - - -

Με ανοιχτή επιστολή του ο πρώην Δήμαρχος Στύρων, Ζάχος Λέκκας κάνει γνωστές τις θέσεις του για τις δημοτικές εκλογές και τους λόγους που τον οδήγησαν να λάβει την απόφαση να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Λευτέρη Ραβιόλου.

Ο κ. Λέκκας αναφέρει τα εξής:

"Αγαπητοί Συνδημότες του Δήμου Στυρέων, απευθύνομαι πρώτα σε εσάς, θεωρώντας υποχρέωσή μου, σε ανταπόδοση της τιμής και της εμπιστοσύνης, επί χρόνια, προς το πρόσωπό μου, από μέρους σας, να σας γνωρίσω εγώ προσωπικά την απόφασή μου για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, καθώς και τα ζητούμενα που με οδήγησαν σε αυτήν.

Το κάνω δε έγκαιρα και ενυπόγραφα για να συμβάλλω, στο όποιο μέτρο μου αναλογεί, στη μείωση της σύγχυσης που προκαλείται από την ονοματολογία σχετικά με προτιμήσεις και προσχωρήσεις συμπατριωτών μας προς υποψηφίους δημάρχους

Με αίσθημα, λοιπόν, ευθύνης και ζητούμενά μου την πρόοδο του νέου μεγάλου Δήμου μας, του Δήμου Καρύστου και την επιτυχή μετάβαση στο νέο διοικητικό καθεστώς και στις αυξημένες απαιτήσεις για τη λειτουργία του, στηρίζω την υποψηφιότητα του Λευτέρη Ραβιόλου.

Εκτιμώ, χωρίς να υποτιμώ τις άλλες υποψηφιότητες, ότι συγκεντρώνει, κατά το μείζον, τα απαιτούμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν, στο μέγιστο, την προοπτική ενός σύγχρονου και ανταγωνιστικού Δήμου και τη δημιουργία ενός Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ομαλά και εύρυθμα θα απορροφήσει τις λειτουργίες των πρώην Δήμων και θα υπερκαλύψει τις ανάγκες των Δημοτών τους.

Είμαι δε βέβαιος και προς αυτήν την κατεύθυνση θα τον βοηθήσω όσο μπορώ, ότι μαζί με τους συνεργάτες του, που ανιδιοτελώς και χωρίς προσωπικά οφέλη θα του συμπαρασταθούν, θα ανταποκριθεί στις ανάγκες της διοικητικής μεταρρύθμισης και θα δρομολογήσει λύσεις, στο συντομότερο δυνατό χρόνο για τη δημιουργία αναπτυξιακών υποδομών του Δήμου μας (σχέδιο πόλης Νέων Στύρων και Αλμυροποτάμου, βιολογικός καθαρισμός Νέων Στύρων, οριστική λύση του προβλήματος των σκουπιδιών, αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού των Νέων Στύρων σε συνδυασμό με το λιμάνι).

Αγαπητοί συνδημότες του νέου μεγάλου Δήμου Καρύστου, με μέτρο την ευθύνη αυτής μου της απόφασης, σας δηλώνω ότι θα καταθέσω τις δυνάμεις μου και την πείρα μου, ώστε τα ζητούμενά μου, που θεωρώ ότι είναι ζητούμενα όλων μας, να προέρχονται, αλλά και να δημιουργούν διαφανείς πολιτικές πρακτικές, ανοιχτές προς τους δημότες διαδικασίες και πολιτικές συμπεριφορές, θα που αντέχουν στην κριτική, που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της Ελληνικής Κοινωνίας και που θα αποκαταστήσουν, σε τοπικό επίπεδο, την εμπιστοσύνη των πολιτών σε όσους έχουν θέσεις ευθύνης και διαχείρισης.

Κλείνοντας, αυτές οι δημοτικές εκλογές, κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες έχουν ιδιαίτερη σημασία. Είναι η ώρα που η πατρίδα μας έχει την πρώτη ευκαιρία να δείξει με την επιλογή νέων ανθρώπων στις Διοικήσεις των Δήμων, ότι έχει αντανακλαστικά, ότι μπορεί να οραματίζεται, να θέλει, να διεκδικεί, να δημιουργεί.

Αγαπητοί συμπολίτες από τον Κάβο Ντόρο μέχρι και τον Αλμυροπόταμο, ο Λευτέρης είναι νέος και έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά που ο καθένας μας, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, θα νιώσει, δίνοντάς του την ευκαιρία ότι, μέσα από αυτόν και μαζί με αυτόν, θα αντιδράσει, θα οραματιστεί και θα διεκδικήσει το καλύτερο για τον τόπο μας".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.