Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Δήμαρχος Κονιστρών

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010, 11:07
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -


Την Τετάρτη 25 Αυγούστου, στο κέντρο 'Λαμπούσα' ο Δήμαρχος Κονιστρών Δημήτρης Παπαναστασίου, πραγματοποίησε ομιλία, όπου ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει το νέο δήμο Κύμης-Αλιβερίου, ως επικεφαλής της ανεξάρτητης κίνησης «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης».

Ο κ. Παπαναστασίου κατήγγειλε τις διαδικασίες που ακολουθούνται από εκείνους που θέλουν "να παραπλανήσουν τους πολίτες", παίρνοντας αποφάσεις "σε σκοτεινά πολιτικά γραφεία", εμφανίζοντας στη συνέχεια τους "εκλεκτούς τους"

Κατέστησε δε σαφές ότι η δική του υποψηφιότητα είναι μια υποψηφιότητα μακριά από μικροκομματισμούς, ιδιοτέλειες και εξαρτήσεις.

Ο Δήμαρχος έκανε εκτενή ανάλυση του Νόμου για το πρόγραμμα "Καλλικράτης", τις προβλέψεις, τις αδυναμίες και κυρίως τις προοπτικές που δημιουργούνται για έναν ισχυρό, βιώσιμο Δήμο, μοχλό ανάπτυξης της περιοχής.

Ειδικότερα αναφέρθηκε:

  • Στην αναγκαιότητα θέσπισης του Καλλικράτη
  • Στις προβλέψεις του Καλλικράτη για τους Δήμους της Επικράτειας
  • Στις προβλέψεις του Καλλικράτη για το νέο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Επίσης ανέλυσε την αναγκαιότητα, την προοπτική και την απαίτηση της Τοπικής Κοινωνίας, να σταθμίσει την θέση της εν' όψη των Δημοτικών Εκλογών και καταλήγοντας τόνισε:

"Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι, σ' αυτήν την μάχη θα πρέπει να πάρουν μέρος ενωμένοι όλες και όλοι αυτοί που ενδιαφέρονται για την προκοπή του τόπου μας και των κατοίκων του. Όλοι αυτοί που απαλλαγμένοι από «εξουσιαστικά σύνδρομα» έχουν διάθεση για προσφορά, ώστε η περιοχή μας που για χρόνια είναι εγκαταλελειμμένη, να βρει τη θέση που της αξίζει και οι Συνδημότες μας να δουν την περιοχή μας να αναπτύσσεται.

Στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές αποφάσισα να δώσω την μάχη ως υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, για την εφαρμογή και προώθηση του Προγράμματος Καλλικράτης, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη της περιοχής μας και την ευημερία των Συνδημοτών μας. Για το λόγο αυτό, καλώ κάθε Συνδημότη μας, γυναίκα και άνδρα, νέο ή μεγαλύτερης ηλικίας ανεξάρτητα από τη μόρφωσή του, που θέλουν να προσφέρουν σ' αυτήν την υπόθεση, να συστρατευθούν και να στοιχηθούν μαζί μου, ώστε αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση να έχει μέλλον και προοπτική.

Σας καλώ λοιπόν όλους, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και κομματικές αναφορές, με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για τον τόπο μας και την αγωνία για την πρόοδό του, να δώσουμε από κοινού με τον συνδυασμό «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης» αυτήν την μάχη, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητες, τις γνώσεις, την εμπειρία και την ανιδιοτέλεια των προθέσεών μας, γυρίζοντας την πλάτη σ' εκείνους που όψιμα αποφάσισαν να ασχοληθούν με την επίλυση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας ή που τους θέλγει η εξουσία ή που ξαναζεσταίνουν παλιές σκευωρίες και βγάζουν σκελετούς από το ντουλάπι, πιστεύοντας ότι έτσι θα παραπλανήσουν τους πολίτες".

Ο κ. Παπαναστασίου απηύθυνε πρόσκληση συστράτευσης και δήλωσε, ότι ποτέ στη ζωή του δεν υπήρξε εκλεκτός κανενός κόμματος, κανενός μηχανισμού, κανενός ηγέτη.

Η απόφασή του, τόνισε, είναι σε πλήρη σύμπλευση με τη στάση του όλα τα τελευταία χρόνια, ότι η πολιτική ασκείται στο φως του ήλιου και διαμορφώνεται μέσα από κοινωνικές ζυμώσεις. Τα σκοτεινά πολιτικά γραφεία όπου κάποιοι εκλεκτοί και φίλοι, παίρνουν αποφάσεις προς ίδιο όφελος και ερήμην των εντολέων τους, του ήταν πάντοτε βαθύτατα αντιπαθή.

Και κατέληξε: "Η δική μου υποψηφιότητα είναι μια υποψηφιότητα μακριά από μικροκομματισμούς, ιδιοτέλειες και εξαρτήσεις. Δεν έχω κρύψει ποτέ τις ιδέες και την κομματική μου τοποθέτηση. Όμως η πορεία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίχθηκε πάντα, στην συνεργασία με ανθρώπους που είχαμε κοινό στόχο και όραμα την ανάπτυξη του τόπου μας. Προφανώς και γνωρίζω τις προβλέψεις του καταστατικού του κόμματος στο οποίο ανήκω. Όμως η σημερινή πραγματικότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως έχει διαμορφωθεί, δεν αποζητεί το χρίσμα ως αυτοσκοπό. Αντίθετα προβλέπει την ανάδειξη υποψηφίων ύστερα από διαβούλευση. Πιστεύω ότι η διαβούλευση αυτή πρέπει να γίνεται στην κοινωνία γιατί τα κόμματα δεν μπορούν πλέον να δεσμεύσουν τη στήριξη των πολιτών ούτε με υποσχέσεις ούτε με προπαγάνδες."


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.