Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Λύκος: Να παραμείνει έδρα του νέου δήμου η Κύμη

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010, 14:40
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Να προσπαθήσουν να παραμεινει έδρα του νέου δήμου η Κύμη, με οποιαδήποτε διεύρυνση, ζητά ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Κύμης, Δημήτρης Λύκος. Παράλληλα καταδικάζει τα επεισόδια έξω από το σπίτι του δημάρχου Κονιστρών. Παρατίθεται η ανακοίνωση του κ. Λύκου:

"Σεβόμενος τις διαδικασίες που γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες από τα αρμόδια όργανα του ελληνικού κράτους έκρινα σκόπιμο να μη συμμετέχω σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και απαίτησης συγκεκριμένου αποτελέσματος που αφορά τη συνένωση "Καλλικράτης" για την Κύμη.

Είμαστε μια ευνομούμενη πολιτεία και θα πρέπει ειδικά τώρα που η πατρίδα μας είναι σε βαθιά οικονομική κρίση, να αντιδρούμε πολιτισμένα σε μελέτες των αρμοδίων επιτροπών. Αυτό έχω διδαχθεί στην κεντρική Ευρώπη, που έζησα αρκετά χρόνια.

Προσωπικά επιθυμώ και το έχω υποστηρίξει σε διάφορες συγκεντρώσεις, όπως στην αίθουσα του Γηροκομείου Κύμης αλλά και σε άλλους χώρους ότι η Κύμη πρέπει να παραμείνει έδρα του νέου δήμου και να περιλαμβάνει και το δήμο Κονιστρών και το δήμο Αυλώνος. Τα επιχειρήματα γι' αυτή μου την πρόταση είναι γνωστά. Όμως τα ολοκληρωμένα στοιχεία των οργάνων της κεντρικής εξουσίας, που μελέτησαν τις συνενώσεις κατέληξαν στο αποτέλεσμα ότι στο νέο δήμο πρέπει να συμπεριληφθεί και ο δήμος Ταμυνέων. Σε αυτή την απόφαση υπήρξε αντίδραση.

Δεν είναι όμως απαράδεκτο να συνεχίζουμε τις πιέσεις και κινητοποιήσεις όπως π.χ. με ακατανόμαστες ύβρεις έξω από το σπίτι του δημάρχου ΚΟνιστρών, κλείσιμο της υψηλής γέφυρας στη Χαλκίδα, των διαφόρων υπηρεσιών και πολλά άλλα;

Λοιπόν ας προσπαθήσουμε να πετύχουμε να παραμείνει έδρα του νέου δήμου η ιστορική Κύμη, με οποιαδήποτε διεύρυνση.

Τα οικονομικά δεδομένα των δήμων της ευρύτερης περιοχής συνιστούν τη συνένωση. Ας προσέξουμε και αυτό το σοβαρό στοιχείο".

Σχετικό θέμα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.