Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Την έδρα του νέου δήμου στην Κύμη ζητά ο Βλαχογιάννης

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010, 14:19
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Κύμης, Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης, με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών, κ. Ραγκούση, ζητά να πάει στην Κύμη η έδρα του νέου δήμου, σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει η κατάσταση στην περιοχή, καθώς οι κάτοικοι αισθάνονται προδομένοι από το ΠΑΣΟΚ. Παρατίθεται η επιστολή του κ. Βλαχογιάννη:

"Πριν ένα περίπου μήνα σας εξέφρασα με επιστολή (28/4/2010), σαν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ΔΣ του Δήμου Κύμης τις απόψεις μου για το χωροταξικό σχεδιασμό του Α! βαθμού Τ.Α. της Εύβοιας και συγκεκριμένα του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Γερμανία όπου παίρνω μέρος στο συνέδριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Rhein - Main στο οποίο είμαι κύριος εισηγητής και δεν μπορώ να βρίσκομαι στην Κύμη για να συμβάλλω και εγώ με τις μικρές μου δυνάμεις στην επίλυση του προβλήματος που απασχολεί την κοινωνία μας.

Από το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και που συζητείται αυτές τις ημέρες στην επιτροπή της Βουλής προκύπτει ότι η πρότασή μου για δύο Δήμους: 1. Κύμης αποτελούμενος από τους Δημους Κύμης, Κονιστρών και Αυλώνος, 2. Ταμυνέων αποτελούμενος από τους Δήμους Ταμυνέων και Δυστίων, δεν έγινε αποδεκτή και προτιμήθηκε ο μεγάλος Δήμος Κύμης - Αλιβερίου.

Δεν θέλω να επαναλάβω τα θετικά της πρότασής μου, μια και η απόφαση του Υπουργείου, ως με ενημέρωσαν τηλεφωνικά, είναι τελεσίδικη και αδιαπραγμάτευτη. Επιτρέψτε μου όμως να σας ζητήσω, έστω και την υστάτη ώρα, να συμβάλουμε όλοι στην ειρήνευση του τόπου μου, την Κύμη, οι κάτοικοι της οποίας αισθάνονται προδομένοι από τη μεγάλη μας δημοκρατική παράταξη. Και αυτό μπορεί να γίνει με αλλαγή της έδρας του μεγάλου Δήμου Κύμης - Αλιβερίου από το Αλιβέρι στην Κύμη.

Μια τέτοια ενέργεια κ. Υπουργέ, είμαι βέβαιος, θα ηρεμήσει την κατάσταση, μια και δεν θα υπάρξει κανείς που να μην την δει σαν ένα δίκαιο συμβιβασμό. Πέραν του ότι η πρωτεύουσα της επαρχίας Καρυστίας δικαιωματικά θα γίνει έδρα του νέου μεγάλου Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, θα εκπληρούται και η αυτονόητη πολεοδομική θεώρηση, ότι έδρα ενός Δήμου δεν είναι η βιομηχανική περιοχή αλλά το ιστορικό κέντρο και των υπηρεσιών. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν άφθονα π.χ στη Γερμανία πρωτεύουσα του κρατιδίου της Έσσης δεν είναι η Φρανκφούρτη με τις 750.00 κατοίκους αλλά για ιστορικούς λόγους το Βίσμπάντεν με τις 250.000.

Με την βεβαιότητα ότι θα συμβάλλετε, υιοθετώντας την πρότασή μου, στην ειρήνευση της Κύμης".

Σχετικό θέμα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.