Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Η αντιπολίτευση του δήμου Κύμης καταδικάζει τα επεισόδια στο Μονόδρι Κονιστρών

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010, 14:17
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Κύμης, κ. Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης, σχετικά με τα επεισόδια στο Μονόδρι του δήμου Κονιστρών, τη Δευτέρα 24 Μαϊου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Στη συγκέντρωση πολιτών Κύμης στις 3/5/2010 στο πνευματικό κέντρο της Κύμης και παρά το «εχθρικό κλίμα» τόνισα ότι:

«Κάθε πολίτης πρέπει να έχει τεκμηριωμένη άποψη για το σχέδιο «Καλλικράτης». Ως εκ τούτου αυτοί που είναι υπέρ του μεγάλου Δήμου δεν πρέπει να αποκαλούνται προδότες και επικίνδυνοι. Είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα, ας μην είναι η κυρίαρχη άποψη στην Κύμη.

Η χώρα μας έχει πληρώσει ακριβά το διχασμό και τη θεώρηση ότι: «Οι μισοί έλληνες είναι προδότες και άλλοι μισοί προδομένοι». Τέτοια διχαστικά συνθήματα και πρακτικές είναι απαράδεκτα.

Δεν θεωρώ ότι εγώ αγαπάω περισσότερο την Κύμη απ' εσάς, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι ούτε εσείς την αγαπάτε περισσότερο από εμένα. Κάποιοι με θεωρούν επικίνδυνο. Εγώ έχω τις απόψεις μου, τις εκφράζω ελεύθερα και δεν τις θεωρώ επικίνδυνες.»

Ακολούθως διατύπωσα την άποψη ότι δύο Δήμοι από την Κύμη μέχρι το Αλιβέρι είναι δυνατό να συνυπάρχουν συνεργαζόμενοι εποικοδομητικά, αν αυτοί είναι πληθυσμιακά εξ' ίσου ισχυροί. Ο Δήμος Κύμη - Κονίστρα με 11.000 κατοίκους θα είναι αδύναμος έναντι του Αλιβερίου με 20.000. Γι' αυτό προτείνω η Κύμη να ενισχυθεί εκτός από την Κονίστρα και με το δήμο Αυλώνος. Έτσι οι δύο δήμοι θα είναι ισοδύναμοι, ισχυροί και λειτουργικοί. Μόνο υπ' αυτήν την προϋπόθεση στηρίζουμε τη δημιουργία δύο δήμων. Τις απόψεις μου αυτές τις διατύπωσα και γραπτώς στον υπουργό εσωτερικών.

Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεται κανείς ότι στηρίζω με πάθος το δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη να εκφράζει και να διαδηλώνει ελεύθερα την άποψή του και καταδικάζω μετά βδελυγμίας το βίαιο τρόπο έκφρασης και λειτουργίας, όπως έγινε στην περίπτωση της τραμπουκικής συμπεριφοράς κάποιων συμπολιτών μου προς το Δήμαρχο Κονιστρών Δημήτρη Παπαναστασίου, τον οποίο βεβαίως εκτιμώ απεριόριστα.

Σε μια ευνομούμενη πολιτεία όλοι οι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις και παρακαλώ τους συμπολίτες μου να μην το ξεχνούν. Η Κύμη έχει μια μεγάλη ιστορία και πρέπει ν' αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι συνεχιστές της".

Σχετικά θέματα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.