Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Καταγγέλλουν "τραμπούκικη επίθεση" κατά του δημάρχου Κονιστρών από διαδηλωτές της Κύμης

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010, 16:33
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το απόγευμα της Δευτέρας 24 Μαϊου, όταν πέρασε πορεία αυτοκινήτων μηχανών από το Μονόδρυ, στο πλαίσιο εκδήλωσης διαμαρτυρίας της Κύμης, ορισμένοι εκ των διαδηλωτών σταμάτησαν στο σπίτι του δημάρχου Κονιστρών κ. Παπαναστασίου, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα και εκτοξεύοντας απειλές κατά της ζωής του.

Ο δήμαρχος Αυλώνος, κ. Δημήτρης Κατσούλης, έκανε δήλωση για τις ενέργειες αυτές, τις οποίες χαρακτήρισε ως τραμπούκικες:

"Πληροφορηθήκαμε ότι στο πλαίσιο εκδήλωσης διαμαρτυρίας κατοίκων της Κύμης με πορεία αυτοκινήτων και μηχανών, διερχόμενοι από το Μονόδρυ ορισμένοι εκ των διαδηλωτών -αναφέρθηκε ότι συνοδεύοταν, δυστυχώς, από στελέχη της δημοτικής αντιπολίτευσης του Δήμου Κονιστρών- σταμάτησαν στην οικία του Δημάρχου Κονιστρών κ. Δημήτρη Παπαναστασίου φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα και εκτοξεύοντας απειλές κατά της ζωής του, απειλές μάλιστα που εκτόξευσαν και τηλεφωνικά στην υπέργηρη μητέρα του. Παράλληλα διαμοίρασαν υβριστικά φυλλάδια στους κατοίκους του χωριού.

Οι ενέργειες αυτές, έχοντας ως στόχο, να απειλήσουν και να εκβιάσουν την ελεύθερη άποψη και γνώμη ενός εκ των ιστορικών στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής και Δημάρχου της περιοχής στην οποία εξελίχθηκαν τα γεγονότα δείχνει πόσο επικίνδυνος είναι ο δρόμος του πανικού, του φανατισμού και της έλλειψης δημοκρατικής συνείδησης.

Τέτοιου είδους ενέργειες θυμίζουν την εποχή που βίαζαν το ελεύθερο φρόνιμο των χωριών μας οι Χίτες και οι Ταγματασφαλίτες. Είναι πρωτόγνωρες και προσβάλλουν την δημοκρατική συνείδηση των κατοίκων των χωριών μας.

Οι κάτοικοι της Κύμης έχουν ασφαλώς το δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν τη διαμαρτυρία τους. Έχουμε διαφορετική άποψη για το θέμα του «Καλλικράτη» αλλά σεβόμαστε και τιμούμε τον αγώνα τους.

Την ευθύνη αυτών των ακραίων τραμπούκικων ενεργειών την έχουν εκείνοι που οδηγούν τον αγώνα των Κυμαίων στο αδιέξοδο. Εκείνοι που αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τα πραγματικά συμφέροντα της Κύμης αλλά προσπάθησαν να επιβάλλουν το προσωπικό ιδιοτελές τους πολιτικό συμφέρον και τώρα πανικόβλητοι σπέρνουν τον διχασμό. Η χθεσινή επίθεση ήταν οργανωμένη και προμελετημένη. Ας αναλογιστούν τον κατήφορο.

Να είναι όμως σίγουροι ότι η φασίζουσα αλαζονεία δεν θα περάσει. Οι δημοκράτες της Κύμης θα τους δώσουν σύντομα την απάντηση. Οι τραμπούκοι θα απομονωθούν.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Δήμαρχο Κονιστρών, στους συνεργάτες του και στους δημοκράτες κατοίκους του Μονοδρύου".

Για το θέμα έκανε δήλωση και ο κ. Δημήτρης Σταύρου, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Δυστίων:

"Η διαφωνία, η αντιπαράθεση, ο αγώνας για την προβολή των θέσεων και των απόψεων, αποτελούν στοιχείο της Δημοκρατίας. Η τρομοκρατία, ο τραμπουκισμός, η βίαια επιβολή της άποψης του καθενός, είναι σημάδια εκκόλαψης του αυγού του φιδιού.

Το τελευταίο διάστημα, παρακολουθούμε με δέος, τον ολισθηρό κατήφορο, μέρους των υποστηρικτών της άποψης των μικρών Δήμων, οι οποίοι αντί να προσπαθούν με διάλογο και επιχειρήματα να πείσουν για την ορθότητα των απόψεων τους, επιχειρούν ετσιθελικά να επιβάλλουν την θέση τους, τρομοκρατώντας, απειλώντας, σπέρνοντας το μίσος στην τοπική κοινωνία, δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού.

Η υπονόμευση της κοινωνικής συνοχής, μόνο δεινά μπορεί να συσσωρεύσει. Η χρήση μεθόδων εποχών αλήστου μνήμης, με την ενεργοποίηση επιστολών Συλλόγων και φορέων, θυμίζει τη συμπαράσταση προς καταδικασμένα καθεστώτα, ενώ το περιφερόμενο και εποχούμενο μίσος των σύγχρονων Γκοτζαμάνηδων, δημιουργεί πόλωση και διχασμό, με απροσδιόριστες συνέπειες για την προοπτική του τόπου μας.

Η επίθεση, ενάντια στο Δήμαρχο Κονιστρών, Δημήτρη Παπαναστασίου, η τρομοκράτηση και ο εκφοβισμός της υπερήλικης μητέρας του, μόνο τιμή δεν περιποιούν σε αυτούς που την επιχείρησαν.

Από την πλευρά μας, καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες και πρακτικές, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας προς το Δήμαρχο Κονιστρών και καλούμε την ευρύτερη κοινωνία, όποια και αν είναι η θέση της, για το μέγεθος του υπό ίδρυση Δήμου, να απομονώσει όλους αυτούς που με την συμπεριφορά τους, προκαλούν το Δημόσιο αίσθημα και υπονομεύουν την συνοχή του κοινωνικού ιστού.

Οι πολίτες της περιοχής μας, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Δεν είναι εχθροί μεταξύ τους. Αντίθετα έχουν πολλά να κερδίσουν, μέσα από την συνεργασία, την συναίνεση και την συνεννόηση.

Ας καταδικάσουμε όλοι μαζί τους σπεκουλαδόρους που επενδύουν στο μίσος και στο διχασμό, για να επιβάλλουν την πολιτική τους παρουσία, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις και τις συνέπειες που δημιουργούν με τη συμπεριφορά τους".

Σχετικό θέμα:

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.