Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

3ήμερο οικολογικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων στην παραλία Χαλκίδας

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009, 19:47
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται από την «Οικολογική Δράση στην Εύβοια», η οικολογική γιορτή με τη συμμετοχή παραγωγών και χειρωνακτών από την περιοχή αλλά και από άλλα μέρη του ελλαδικού χώρου, καθώς και τη συμμετοχή ομάδων που δρουν αυτοοργανωμένα και αντιιεραχικά. Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο κρηπίδωμα, στην παραλία Χαλκίδας, στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτό το 3ήμερο, θα διατίθενται τα προϊόντα των διαφόρων δραστηριοτήτων και των παραγωγικών προσπαθειών. Επίσης θα υπάρχουν εργαστήρια, εκθέσεις, συζητήσεις, όπως και χαριστικό παζάρι. Θα μπορεί ο καθένας να γίνει κοινωνός των διαφόρων δραστηριοτήτων, να γευθεί και να συμμετάσχει.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

  • Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου: Παρουσίαση της «Οικολογικής Δράσης» και συζήτηση.
  • Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου: «Εξασθενές χρώμιο και η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα».
  • Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου: Προβολή-Παρουσίαση βιβλίου: «Ιστορίες για τους ανθρώπους του καλαμποκιού» και συζήτηση με θέμα: «Ζαπατίστικη Αυτονομία».

Θα λειτουργήσουν τα Εργαστήρια: παρασκευή σαπουνιού, παρασκευή παραδοσιακών αλοιφών, κόσμημα γυαλί-μέταλλο, κατασκευή πάνινης κούκλας, επίδειξη φυτεμένης στέγης. Παράλληλα και τις τρεις ημέρες θα λειτουργεί χαριστικό παζάρι.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.