Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Οι νέες αντικειμενικές τιμές για τα εκτός σχεδίου ακίνητα στην Εύβοια

Κυριακή, 6 Απριλίου 2008, 11:25
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομίας, την Παρασκευή 4 Απριλίου, οι νέες αντικειμενικές τιμές για τις περιοχές εκτός σχεδίου πόλης και για τους οικισμούς που δεν έχουν ειδικούς όρους δόμησης. Ο μέσος όρος ανώτερων - κατώτερων τιμών σε όλη τη χώρα αυξάνεται κατά 23,5%.

Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών γίνεται στο πλαίσιο εξορθολογισμού του συστήματος, δεδομένου ότι είχε δημιουργηθεί σωρευτικά πολύ μεγάλη απόκλιση από τις αγοραίες τιμές των ακινήτων. Επισημαίνεται ότι το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των αγροτεμαχίων εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1999 και από τότε οι τιμές αναπροσαρμόστηκαν για πρώτη φορά πέρυσι, ενώ φέτος ακολουθεί η δεύτερη φάση αναπροσαρμογής. Στόχος της δεύτερης φάσης είναι η μείωση της απόκλισης από τις αγοραίες τιμές.

Κατά τον καθορισμό των αντικειμενικών τιμών των αγροτεμαχίων ελήφθησαν υπόψη, όπως και πέρυσι, οι αλλαγές στις χρήσεις γης, λόγω της υλοποίησης νέων μεγάλων οδικών αξόνων, της κυκλοφορίας μέσων σταθερής τροχιάς και της λειτουργίας του εθνικού αερολιμένα στην περιοχή της Αττικής. Η διαφοροποίηση των τιμών ενισχύεται με τη δημιουργία νέων ζωνών, για να καλυφθούν ιδιομορφίες, όπως ιδιαίτερα υψηλές αγοραίες τιμές σε αναπτυγμένες παραθαλάσσιες τουριστικές και εμπορικές περιοχές ή χαμηλές τιμές σε περιοχές με σημαντικούς περιορισμούς χρήσεων, όπως σε ζώνες περιβαλλοντικής προστασίας ή αρχαιολογικών δεσμεύσεων.

Ο μέσος όρος μεταβολής κατώτερων - ανώτερων τιμών για τις εκτός σχεδίου περιοχές στους νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, είναι ο ακόλουθος:

  • Ν. Ευβοίας 15,12%
  • Ν. Βοιωτίας 35,60%
  • Ν. Ευρυτανίας 24,95%
  • Ν. Φθιώτιδας 25,01%
  • Ν. Φωκίδας 23,93%

Κάντε κλίκ εδώ για να δείτε αναλυτικά τις τιμές που ισχύουν στο νομό Ευβοίας.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.