...η  Εύβοια  στο  διαδίκτυο  από  το 1999

Ζεμπίλης: "...όποιος ασχολείται με τα κοινά πρέπει να κάνει θυσίες..." (συνέντευξη δημάρχου Χαλκιδέων 3/3)

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2008, 20:11


- - -


Συνέντευξη τύπου έδωσε ο δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης, την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου. Μετά την ομιλία του δημάρχου ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων, που επικεντρώθηκαν κυρίως σε θέματα που αφορούσαν, το παλιό νεκροταφείο του Αγίου Ιωάννη και την αξιοποίησή του, την παραχώρηση του χώρου του παλιού νοσοκομείου, τα προβλήματα που δημιουργούνται από το ΚΤΕΛ, τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου, τη νέα γραμμή του προαστιακού, την αντικατάσταση Νέζη, κ.ά..

«Κόλλησε» η λαϊκή του Σαββάτου στη Βροντού
Η λαϊκή του Σαββάτου, η οποία πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Βροντού, με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου μεταφέρεται στα όρια της συνοικίας Δ'. Οι κάτοικοι των περιοχών Κουρεντίου και Παπαθανασίου έχουν προσφύγει στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας ζητώντας την ακύρωση της απόφασης. Ο κ. Ζεμπίλης, ο οποίος έχει πάρει θέση για τη μεταφορά της λαϊκής στο πάρκο του λαού και υπάρχει και σχετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Χαλκιδέων, όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, ανέφερε ότι η επιτροπή δεν έχει πάρει ακόμα απόφαση, με αποτέλεσμα το θέμα να έχει «παγώσει» και η λαϊκή να γίνεται ακόμα στη Βροντού παράνομα. Υπογράμμισε ότι αν δεν υπάρξει απόφαση μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, θα στείλει επιστολή στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και στον αστυνομικό διευθυντή για να εκκενώσει την περιοχή της Βροντού και ο ίδιος ο δήμος θα δηλώσει ότι δεν θα καθαρίζει την περιοχή μετά τη λαϊκή.

Σχετικά Θέματα:

ΚΤΕΛ
Ο δήμαρχος Χαλκιδέων, σε ερώτηση για τα προβλήματα που δημιουργούνται από το ΚΤΕΛ, τόνισε ότι στη θέση που κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο κτίριο είναι ένα τερατούργημα, καθώς από θέμα αισθητικής είναι ένα τσιμεντένιο έκτρωμα και δημιουργεί, παράλληλα, προβλήματα στην κυκλοφορία. Όπως ανέφερε η μελέτη που έχει κατατεθεί για την επίλυση του κυκλοφοριακού στη συγκεκριμένη περιοχή δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα και εξετάζεται από το δήμο να κατεδαφιστεί ένα τμήμα της μάντρας της παλιάς ξυλείας του Σακελλαράκη προκειμένου να διαπλατυνθεί ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο. Ο κ. Ζεμπίλης τόνισε όμως ότι αν δεν κατασκευαστεί ο περιφερειακός της Χαλκίδας δεν πρόκειται να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα.

Μεταφορά της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας στα Δύο Δένδρα
Από απαντήσεις του κ. Ζεμπίλη, προέκυψε ότι σε συνεργασία με το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας κ. Βορίδη, θα σταθμεύουν οχήματα της πυροσβεστικής στο πάρκιγκ της Σταμούλης το οποίο θα περιφραχθεί, ώστε να μην κλείνει η Σιώκου από πυροσβεστικά. Παράλληλα υπάρχει η προοπτική, έκταση 20 στρεμμάτων που βρίσκεται στα Δύο Δέντρα και επρόκειτο να δοθεί στη Νομαρχία για την κατασκευή του Διοικητηρίου, να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Με αργούς ρυθμούς η κατασκευή του Προαστιακού
Όπως προέκυψε από τη συνέντευξη, οι εργασίες για την κατασκευή του προαστιακού της Χαλκίδας συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να παγώσουν οι εργασίες μετά από την προσφυγή που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι του Βαθέος Αυλίδος στο ΣτΕ. Επίσης, σε σχετικό αίτημα του δήμου για την κατασκευή δύο γραμμών, η απάντηση από τον ΟΣΕ ήταν ότι δεν μπορεί να γίνει γιατί θα χρειαζόντουσαν απαλλοτριώσεις και οικοδομών στην περιοχή του Βαθέος, με αποτέλεσμα το έργο να πήγαινε πίσω 5-6 χρόνια. Όσον αφορά την αξιοποίηση του παλιού σταθμαρχείου, ο δήμος είχε ενδιαφερθεί για τη χρήση που θα έχει και είχε επιμείνει στις ήπιες χρήσεις εστίασης, ενώ είχε θέσει θέματα πρασίνου, πεζόδρομου και τη δημιουργία 150 θέσεων στάθμευσης. Η ΕΡΓΟΣΕ, πάντως είχε ξεκαθαρίσει ότι ο δήμος δεν μπορεί να συμμετέχει στις αναπλάσεις ενώ δεν μπορεί να παραχωρηθεί η συγκεκριμένη έκταση καθώς είναι ανώνυμη εταιρία και δεν μπορεί να παραχωρεί χωρίς ανταλλάγματα.

Αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου για πολιτιστικές χρήσεις
Ο κ. Ζεμπίλης σε ερώτηση που αφορούσε τη χρήση του παλιού νοσοκομείου, ανέφερε ότι στις επιδιώξεις του δήμου είναι να καλύψει όλες τις πολιτιστικές ανάγκες, όπως τη στέγαση των συλλόγων, χώρος για πανεπιστήμιο, τη στέγαση υπηρεσιών του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων.

Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της διάβρωσης της παραλίας
Σε ερώτηση που τέθηκε για τη διάβρωση στην παραλία Χαλκίδας, ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει ευρεία σύσκεψη για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται προς το παρόν με εργασίες συντήρησης που γίνονται σε διάφορα τμήματα που καταρρέουν.

«Σκληρός κώδικας αξιών»
Σε ερώτηση αν υπήρχαν δημοτικοί σύμβουλοι που ήθελαν τα συγγενικά τους πρόσωπα να συμμετέχουν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και μόνο ένας δεν συμφώνησε και είναι σε δυσμένεια, ο κ. Ζεμπίλης, υπογράμμισε ότι έχει ένα «σκληρό κώδικα αξιών». Σύμφωνα με τον ίδιο δεν πρέπει να γίνονται ενέργειες που θα προκαλούν τους πολίτες και ότι ο ίδιος έχει το απόλυτο δικαίωμα της κρίσης και της επιλογής και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση στις κατευθύνσεις που δίνει. Παραδέχτηκε ότι είχε θέσει ως όρο στους συμβούλους του να μην συμμετέχουν συγγενείς τους στο διαγωνισμό, αν και αυτό γινόταν στο παρελθόν. Ανέφερε ακόμα ότι όταν κάποιος ασχολείται με τα κοινά πρέπει να κάνει θυσίες, αλλά και ο κάθε γονέας κάνει τις επιλογές του. Κατέληξε ότι ήταν προσωπικοί οι λόγοι αντικατάστασης του κ. Νέζη, ο οποίος είχε επιτυχημένο έργο στο δήμο Χαλκιδέων.

Σχετικά Θέματα:

  Τοπικά Νέα     Δημοφιλέστερα  
Εμφάνιση όλων των άρθρων του Ιανουαρίου 2008