Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Διχάζει η λαϊκή του Σαββάτου τα μέλη των σωματείων

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011, 11:56
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Ο κοινός αγώνας και η ενότητα των τριών σωματείων λαϊκών αγορών Εύβοιας που τους έχει οδηγήσει στο να μη στήνουν τους πάγκους τους κάθε Σάββατο δεν φαίνεται να παραμένει απολύτως αρραγής.

Τα πρώτα ρήγματα εμφανίστηκαν αμέσως μετά την απόφαση να συνεχίσουν την αποχή μέχρι τις 2 Απριλίου, οπότε αναμένεται η οριστική απόφαση επί των προτάσεων κοινής αποδοχής για τις νέες θέσεις της λαϊκής του Σαββάτου.

Η παρουσία των παραγωγών αγροτικών προϊόντων και του προέδρου του σωματείου τους κ. Κοντάρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου ήταν ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί και των προθέσεών τους να διαχωρίσουν τη στάση τους από την κοινή γραμμή που ακολουθούν.

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι υπάρχει απόφαση γενικής συνέλευσης ζήτησαν εκ νέου να τους επιτραπεί να συνεχίσουν να λειτουργούν στη Νεάπολη στην προηγούμενη θέση, όπου βρίσκονται επί σειρά ετών μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που ορίζει ο νόμος για τη μεταφορά στις νέες θέσεις εκατέρωθεν του κεντρικού δρόμου.

Το αίτημά τους βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο δεν έγινε αποδεκτό. Αλλωστε κάτι τέτοιο θα σήμαινε υπαναχώρηση της Δημοτικής Αρχής από τις αρχικές τις θέσεις σχετικά με τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος.

Η κίνηση πάντως αυτή και ο διαχωρισμός που επιχειρήθηκε δυσαρέστησε τα μέλη των άλλων δύο σωματείων, καθώς φαίνεται ότι άλλα αποφασίζει η γενική συνέλευση και άλλα επιδιώκονται, διασπαστικά, στη συνέχεια.

Επί του θέματος τοποθετήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων, και ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" κ. Σταματούκος Βαγγέλης, ο οποίος πρότεινε να διευθετήσουν το ζήτημα οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, που είναι και οι μόνοι που θα υποδείξουν το χώρο όπου θα μπορούσε να λειτουργήσει η λαϊκή του Σαββάτου, μέχρι τις 2 Απριλίου, οπότε και θα πάνε, με βάση τη δέσμευση του Δημάρχου, σε λύση κοινής αποδοχής.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.