Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Μήνυμα Περγαντά προς Γερακούδη: "Θα υπερισχύει η γνώμη των αιρετών και όχι των διορισμένων"

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011, 14:10
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Στη δημοσιότητα φέρνει η ιστοσελίδα www.sterea.gr επιστολή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Περγαντά Κλέαρχου προς την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κα Γερακούδη, το περιεχόμενο της οποίας αποδεικνύει ότι εμφανίστηκαν τα πρώτα μαύρα σύννεφα στις σχέσεις τους, κάτι που ήταν αναμενόμενο για πολλούς από τη στιγμή που έκαναν λόγο για "καπέλωμα" των Περιφερειαρχών από τους διορισμένους Γενικούς Γραμματείς.

Η επιστολή του κ. Περγαντά με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου έχει ως εξής:

"Όπως προέκυψε από τη συνάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης αιρετών Περιφερειαρχών και διορισμένων Γενικών Γραμματέων της 25ης Ιανουαρίου και μετά τη θέση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοίδη και του Υφυπουργού κ. Ρήγα, ότι η διαχείριση του ΕΣΠΑ θα πρέπει να γίνεται από κοινού με τους εκλεγμένους Περιφερειάρχες με τη σύμφωνα γνώμη τους και όπου υπάρχει διαφωνία να υπερισχύει η γνώμη των αιρετών, σας ενημερώνω ότι τόσο όσον αφορά στη διαχείριση του ΕΣΠΑ αλλά και στη διαχείριση θεμάτων υπηρεσιών οι οποίες εντός πέντε μηνών θα περιέλθουν σε μένα (ΔΙΣΑ, ΔΕΚΕ, ΔΕΣΕ, ΔΔΕ κλπ), θα ασκήσω απολύτως τα καθήκοντα που απορρέουν από τη θέση μου ως αιρετού.

Είμαι βέβαιος ότι από κοινού θα προσπαθήσουμε για το γενικότερο καλό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας".

Όπως φαίνεται ο κ. Περγαντάς ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του, προκειμένου να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και παρερμηνείες και σύγχυση περί αρμοδιοτήτων σχετικά με το ποιος θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Αλλωστε, όπως λέει ο σοφός λαός, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Υπενθυμίζει στην κα Γερακούδη ότι κάθε φορά που ενδεχομένως υπάρχει διαφωνία επί οικονομικών ζητημάτων (ΕΣΠΑ) και υπηρεσιών θα υπερισχύει η άποψη του αιρετού και όχι του διορισμένου.

Το μήνυμα, όπως φαίνεται, ελήφθη και αναμένονται οι αντιδράσεις...

Σχετικό θέμα:

  • Κλέαρχος Περγαντάς: "Να ενισχυθεί η Περιφέρεια με Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα από εθνικούς πόρους" www.servitoros.gr/news/view.php/32097/

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.