Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Παράταση της διαβούλευσης ζητάνε οι Δικηγόροι

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011, 12:19
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Στις εργασίες της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, που διεξάγεται ως συνέχεια της Ολομέλειας της 17ης Ιανουαρίου, που έγινε στην Αθήνα, συμμετείχαν 41 Δικηγορικοί Σύλλογοι από όλη την Ελληνική Επικράτεια, μεταξύ των οποίων και της Χαλκίδας.

Η Ολομέλεια ομόφωνα αποφάσισε, ύστερα από διαλογική συζήτηση, να εκφράσει την αντίθεσή της στο πνεύμα, τη φιλοσοφία και τους στόχους που αναφέρονται στη "δήθεν απελευθέρωση του Δικηγορικού Λειτουργήματος".

Για το σκοπό αυτό αποφάσισε ομόφωνα και κηρύσσει πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους μέχρι και Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας συντάχθηκε με την απόφαση αυτή και συγκεκριμένα αποφάσισε η αποχή να διαρκέσει μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου.

Η συνέχιση των εργασιών της Ολομέλειας αποφασίστηκε για το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, στη Λάρισα και ώρα 12.00, ενώ εκπρόσωπός της ορίστηκε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Μανώλης Λαμτζίδης, με σκοπό να γίνουν τα απαραίτητα διαβήματα προς κάθε κατεύθυνση.

Ζητάνε, επίσης, παράταση της διαβούλευσης με τους αρμόδιους παράγοντες, τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, οπότε και θα υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις.

Οι θέσεις που αποφασίσθηκαν στη συνεδρίαση είναι οι ακόλουθες:

"Είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση της λειτουργηματικής ιδιότητας του δικηγόρου και στην κατάργηση της εδαφικής αρμοδιότητας με τον τρόπο που θεσπίζεται.

Είμαστε απόλυτα αντίθετοι στην πολυεπαγγελματική και διατοπική εταιρία και στην άσκηση πολλαπλών δραστηριοτήτων από δικηγόρους.

Ζητάμε τη διατήρηση των ελαχίστων-ενδεικτικών αμοιβών των δικηγόρων σε όλες τις δικαστικές και εξώδικες πράξεις και την κατάργηση της έγγραφης συμφωνίας ως υποχρεωτικό όρο καθορισμού της εν γένει δικηγορικής αμοιβής.

Αρνούμαστε τη διαφήμιση με τρόπο που δεν συνάδει στη λειτουργηματική φύση του δικηγόρου".

Σχετικό θέμα:

  • Λάμπρος Γκάνης: "Δεν είμαστε κλειστό επάγγελμα. Το νομοσχέδιο ευνοεί την οικονομική ελίτ" www.servitoros.gr/news/view.php/32189/

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.