Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ο αγώνας συνεχίζεται για την ανάδειξη του αρχαιλογικού χώρου της Αυλίδας

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011, 11:23
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Χαλκίδας στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" σχετικά με τη μεταφορά του λιμανιού της Χαλκίδας και την αξιοποίηση του τεταρτοκύκλιου και το σχεδιασμό που αναβάλλεται λόγω κυρίως της οικονομικής κρίσης, (www.servitoros.gr/news/view.php/32195/), η Επιτροπή για την Προστασία και Ανάδειξη της Αρχαίας Αυλίδας και το Δίκτυο κινήσεων πολιτών και Συλλόγων Περιβάλλοντος Ν. Ευβοίας εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

"Θεωρούμε ότι οι αντιδράσεις δεκάδων εκατοντάδων συμπολιτών μας στην επιλογή του αρχαιολογικού χώρου, ως χώρος μεταφοράς του λιμανιού, ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την αναβολή αυτή.

Με την έννοια αυτή η υπαναχώρηση -έστω και προσωρινά- της λιμενικής επιτροπής, αποτελεί μια πρώτη, αλλά σημαντική νίκη της Επιτροπής Πολιτών για την Προστασία και Ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αυλίδας.

Ο αγώνας ασφαλώς συνεχίζεται με ένταση των προσπαθειών της Επιτροπής για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.

Για την απομάκρυνση όλων των βιομηχανιών της περιοχής του αρχαιολογικού χώρου (Τσιμέντα Χαλκίδας, Ναυπηγεία, Νεοχημική κ.ά.) σε οργανωμένη ΒΙΠΕ.

Την δημιουργία θεάτρου σε χώρο που έχει ήδη υποδειχθεί. Την ενοποίηση όλου του αρχαιολογικού χώρου και τη δημιουργία μονοπατιών έως και την αρχαία ακρόπολη στην κορυφή του «Μεγάλου Βουνού». Την συνέχιση και ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ανασκαφών που έχουν διακοπεί.

Ήδη προγραμματίζεται το επόμενο διάστημα εκδήλωση αφιερωμένη στην ανάδειξη της κληρονομιάς της αρχαίας Αυλίδας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας που άμεσα εκδήλωσαν την συμπαράστασή τους στον κοινό αγώνα μας".

Σχετικό θέμα:

  • Η οικονομική κρίση βάζει φρένο στη μεταφορά του Λιμανιού και στην αξιοποίηση του τεταρτοκύκλιου της γέφυρας Ευρίπου www.servitoros.gr/news/view.php/32195/

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.