Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Γλύτωσαν από θαύμα εργαζόμενοι στη Σέλμαν

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011, 13:01
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Αγιο φαίνεται πως είχαν τρεις εργαζόμενοι στη Σέλμαν, οι οποίοι την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου είχαν μπει στο σιλό του C/B για μια φωτιά που προήλθε από αυτανάφλεξη.

Την ώρα που βρίσκονταν μέσα στο σιλό ξεκόλλησε το υλικό (πριονίδι) από τα τοιχώματα με αποτέλεσμα να σκεπαστούν από το πριονίδι.

Ευτυχώς, όμως, χάρη στην άμεση επέμβαση των συναδέλφων τους κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν έγκαιρα και έτσι δεν θρηνήσαμε θύματα.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων του εργοστασίου της Σέλμαν, καταγγέλλεται η διοίκηση και ιδιαίτερα ο κ. Αδαμόπουλος"για την έντονη ψυχολογική βία που ασκούν στους εργαζόμενους, την εντατικοποίηση της εργασίας και εντέλει τις τρομοκρατικές πρακτικές που ασκούν.

Η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων είναι πάνω από όλα και πρέπει η διοίκηση της Σέλμαν να το σεβαστεί".

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να μένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες, τους οφείλονται ακόμη τα κουπόνια των Χριστουγέννων, "«πεθαίνουν», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, ψυχολογικά κάθε μέρα και το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι πώς θα κάνουν τις επόμενες απολύσεις".

Καταδικάζουν, τέλος, τις πρακτικές της εταιρίας, "γιατί η ζημιά που θα δημιουργηθεί στους εργαζόμενους θα είναι ανεπανόρθωτη και για ό, τι συμβεί θα είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.