Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Εκδόθηκε το βιβλίο "Η ένδοξη φωνή στην Εύβοια" του Δημήτρη Κασσαβέτη

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011, 11:36
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Με τον τίτλο "Η ένδοξη φωνή στην Εύβοια" κυκλοφόρησε η μελέτη του δικηγόρου και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας κ. Δημήτρη Κασσαβέτη.

Για πρώτη φορά επιχειρείται να καταγραφεί η ιστορία της δικαιοσύνης και της Δικηγορίας στην Εύβοια από την απελευθέρωσή της έως σήμερα, ιστορία που ενδιαφέρει ακόμη και το μέσο αναγνώστη, διότι αναφέρεται σε δικηγόρους της Χαλκίδα, που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη χώρα μας, όπως στον Πετσάλη, τον Καλλία, τον Φλογαΐτη, τον Φιλάρετο, τον Καλογερόπουλο, τον ΠαπαστρατήΣωτήριο και Στρατή και στο δικηγόρο Γρηγόρη Κρομμύδα, τον λησμονημένο ήρωα του 1940.

Επίσης, γίνεται αναφορά σε δίκες για τα τσιφλίκια, το Κιλελέρ, της Σωτηρίας Μπέλλου, των Παλαιοημερολογιτών, των εκτάκτων στρατοδικείων στον εμφύλιο, του Σκαρίμπα κατά Βαρσαμά για τη "Γυναίκα του Καίσαρος, ακόμη και αναφορά στο δικηγόρο-συνθέτη της "ανθισμένης αμυγδαλιάς" του Δροσίνη κλπ.

Αξιες προσοχής είναι και οι προτάσεις των δικηγόρων Χαλκίδα το 1909, που τώρα εφαρμόζονται, όπως ο "Καλλικράτης" ή το να μη δικηγορούν οι δικηγόροι βουλευτές.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.