Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Έλεγχο σε άδεια ΑΠΕ στην παραλία Ζαράκων ζητά ο Μπουραντάς

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011, 11:40
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) έστειλε την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Θανάσης Μπουραντάς με την οποία του ζητά τον έλεγχο νομιμότητας της άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας "Ελληνική Ενεργκικοντορ Α.Ε." καθώς και τον έλεγχο της αίτησης τροποποίησης της υπάρχουσας άδειας στην περιοχή των Ζαράκων.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

"Από διαμαρτυρίες φορέων και κατοίκων της περιοχής Ζαράκων Εύβοιας πληροφορηθήκαμε ότι η Ρ.Α.Ε. έχει ανακοινώσει μέσω διαδικτύου, την αίτηση της εταιρείας «Ελληνική Ενεργκικοντορ Α.Ε.» για τροποποίηση της σχετικής άδειας παραγωγής.

Από την ενημέρωση που είχαμε μέσω της ιστοσελίδας της Ρ.Α.Ε. φαίνεται ότι έχει χορηγηθεί άδεια παραγωγής στην ως άνω εταιρεία που αφορά εγκατάσταση 32 Ανεμογεννητριών σε περιοχή η οποία απέχει απόσταση μικρότερη των 145m από τα όρια του οικισμού «Παραλία Ζαράκων» και βρίσκεται σε επαφή με την ακτογραμμή.

Αντίστοιχα οι ανεμογεννήτριες πρόκειται να εγκατασταθούν σε θέσεις που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 490m από το όριο του οικισμού και μικρότερη των 190m από την ακτογραμμή.

Πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι η ως άνω εταιρεία έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί 5 ανεμογεννήτριες που βρίσκονται σε απόσταση 600m περίπου από τα όρια του οικισμού και είναι πλήρως ορατές από τον οικισμό και την ακτή κολύμβησης.

Επειδή έχουμε την πεποίθηση ότι τα παραπάνω βρίσκονται σε αντίθεση με τις διατάξεις του χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης των ΑΠΕ, παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ελέγχου νομιμότητας τόσο της αιτούμενης τροποποίησης της άδειας παραγωγής όσον και της σχετικής άδειας παραγωγής".

Σχετικό θέμα:

  • Αίτηση για επέκταση του χώρου εγκατάστασης και για μείωση ανεμογεννητριών στην παραλία Ζαράκων www.servitoros.gr/news/view.php/31755/

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.