Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Επιστολή του Συμεών Κεδίκογλου στο Λιμενικό Ταμείο για τη διάσωση του 'Κύματος'

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011, 16:39
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Συνέχεια στο θέμα της διάσωσης του «Κύματος» Αιδηψού δίνει ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου, με επιστολή του στο Λιμενικό Ταμείο Αιδηψού.

«Ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας είναι πλέον υπεύθυνος για τις πράξεις του στην περίπτωση που το ιστορικό 'Κύμα' Αιδηψού καταρρεύσει» αναφέρει ο βουλευτής, ο οποίος έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν για τη διάσωση του ιστορικού κτίσματος.

Το 2010 επήλθε επίλυση του γνωστού ιδιοκτησιακού ζητήματος που ανέκυψε το 2007 και επιβάρυνε το έργο με δραματική για τη διατήρησή του καθυστέρηση. Στη συνέχεια δημοπρατήθηκε η μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες της νομαρχίας και κατατέθηκε στην πολεοδομία Ιστιαίας, η οποία εξέδωσε την πολεοδομική άδεια για τη δημοπράτηση της κατασκευής του. Κατόπιν, το Λιμενικό Ταμείο ενήργησε από την πλευρά του, προέβη στο σχετικό ψήφισμα και δέσμευσε το ποσό που απαιτείτο. Σήμερα η Νομαρχία ζητάει εκ νέου την απόφαση του Λιμενικού Ταμείου ότι συμφωνεί με τον τρόπο δημοπράτησης του έργου.

Ο βουλευτής έστειλε την ακόλουθη επιστολή, ενόψει και της επικείμενης συνέλευσης του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου προκειμένου να ενεργήσουν άμεσα και να μην χαθεί κρίσιμος χρόνος για τη διάσωση του ιστορικού κτιρίου. Παρατίθεται το κείμενο της επιστολής προς τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου:

"Το ιστορικό «Κύμα» έχει αποτελέσει ενδεικτική περίπτωση της αναποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης και σήμερα έχει φτάσει πολύ κοντά στην κατάρρευσή του.

Έχοντας δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον μου για το θέμα στο παρελθόν και δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα, επανέρχομαι προς το Λιμενικό Ταμείο για την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου για τη διατήρησή του κτίσματος.

Το ζήτημα είναι τυπικό και διαδικαστικό. Σκοπεύετε ως διοίκηση να κινηθείτε άμεσα και να λάβετε τις απαραίτητες αποφάσεις για την έναρξη του έργου αποκατάστασης; Ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας είναι πλέον υπεύθυνος για τις πράξεις του στην περίπτωση που το ιστορικό Κύμα» Αιδηψού καταρρεύσει".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.