Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Λάμπρος Γκάνης: "Οι συντονισμένες πιέσεις άνοιξαν το δρόμο για την ίδρυση του Εφετείου"

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010, 12:31
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Αίσια έκβαση έχει τελικά το θέμα της ίδρυσης μόνιμης έδρας Εφετείου στη Χαλκίδα, καθώς μετά τις έντονες και συντονισμένες πιέσεις που ασκήθηκαν, μετά την πληροφορία ότι ο υπουργός Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου δεν εγκρίνει τη δαπάνη, λόγω οικονομικού κόστου.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας κ. Γκάνης Λάμπρος ανέφερε μιλώντας στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ότι ανάλογες αντιδράσεις υπήρξαν και από τις άλλες ενδιαφερόμενες πόλεις του Ηρακλείου, της Μυτιλήνης και του Αγρινίου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πειστεί ο υπουργός να δώσει την έγκριση στον υφυπουργό κ. Σαχινίδη να υπογράψει, ανοίγοντας το δρόμο για την ίδρυση των Εφετείων.

Ο κ. Γκάνης είχε ενημερώσει σχετικά και τους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού ζητώντας τους να παρέμβουν προκειμένου να δοθεί τέλος στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό 20 ετών για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Παράλληλα, είχε επαφές με τον υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Καστανίδη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε, ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την διευθέτηση του προβλήματος που προέκυψε, ασκώντας και εκείνος από την πλευρά του ανάλογες πιέσεις προς τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Μετά τη θετική εξέλιξη εντός της εβδομάδας αναμένεται τα Προεδρικά Διατάγματα να επιστρέψουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στη συνέχεια να αποσταλούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να υπογραφούν.

Ο κ. Γκάνης επανέλαβε, ότι η λειτουργία των νέων δικαστηρίων είναι ανταποδοτική και πρόσθεσε πως δεν τίθεται θέμα κόστους, από τη στιγμή που έχουν το κτίριο που παραχωρεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και δικαστές και υπαλλήλους.

Η τελική έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται το αργότερο μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου. Να σημειώσουμε, ότι το Προεδρικό Διάταγμα προβλέπει τη λειτουργία του Εφετείου στις 16 Σεπτεμβρίου του 2011.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.