Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Επίσκεψη μαθητών στο Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010, 11:48
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές της Β' Τάξης του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, στο Πρότυπο Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας, στο 51ο χιλ Λαμίας - Αμφισσας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος της Γεωγραφίας (Γεωλογική εξέλιξη Ευρώπης - Ελλάδας) .

Εξήντα μαθητές και μαθήτριες και τέσσερις συνοδοί καθηγητές μαζί με τον Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Καπεντζώνη Ανδρέα, ξεναγήθηκαν στις στοές των ορυχείων, ζώντας για λίγο τις πραγματικές συνθήκες εργασίας των μεταλλωρύχων, αφού μετακινήθηκαν στο εσωτερικό της Στοάς 850 με ειδικό βαγονέτο και βρέθηκαν 520 μ. στο εσωτερικό της και 380μ. κάτω από την κορυφή του βουνού.

Σε χαμηλή θερμοκρασία εντός και εκτός της Στοάς, καθώς το εξωτερικό τοπίο ήταν χιονισμένο και ομιχλώδες, φορώντας κράνη και στολές σε ένα επιβλητικό περιβάλλον με αρκετό σκοτάδι, τούνελ με προστατευτικά υποστηρίγματα και αρκετό νερό να διαπερνά την οροφή της στοάς, με ειδικά οπτιακουστικά εφέ, ξεναγήθηκαν περπατώντας προς την έξοδο της στοάς, ζώντας την χρονολογική εξέλιξη της διαδικασίας εξόρυξης του μεταλλεύματος από την αρχή δημιουργίας των μεταλλείων μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μουσείο ορυκτών, τις νέες διαδραστικές αίθουσες προβολών με προβολές για την βιομηχανική επεξεργασία του βωξίτη, παρουσίαση ιστορικών αρχείων από τον τρόπο λειτουργίας των μεταλλείων, αφηγήσεις εργατών για την ζωή στα μεταλλεία.

Επίσης επισκέφθηκαν και την υπαίθρια έκθεση μηχανημάτων επιφανειακής εξόρυξης του βωξίτη.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.