Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Νέα εμπλοκή για το Εφετείο Χαλκίδας. Δεν υπογράφει ο Σαχινίδης

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010, 13:58
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Κενό γράμμα φαίνεται ότι παραμένουν οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις για την ίδρυση μόνιμης έδρας Εφετείου στη Χαλκίδα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης δεσμευόταν, στις 23 Φεβρουαρίου του 2010, κατά τη συνάντηση που είχαν μαζί του οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο Νομάρχης, ότι το θέμα προχωράει κανονικά και ότι αναμένεται η υπογραφή από το Υπουργείο Οικονομικών των Προεδρικών Διαταγμάτων.

Σήμερα, όμως, τα δεδομένα αλλάζουν και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας κ. Λάμπρος Γκάνης παρουσιάζεται εμπλοκή, αφού ο υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου δεν ανάβει το πράσινο φως στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη για να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα, με την αιτιολογία της άσχημης οικονομικής κατάστασης.

Μιλώντας στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ο κ. Γκάνης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την τροπή που παίρνει το θέμα της ίδρυσης του Εφετείου και χαρακτήρισε δυσάρεστη το γεγονός της άρνησης να υπογράψουν το Προεδρικό Διάταγμα για να επιστραφεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στη συνέχεια στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τόνισε, επίσης, ότι καταβάλλονται προσπάθειες σε συνεργασία με τους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις και να υπογράψει ο κ. Σαχινίδης.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική εξέλιξη εντός του Δεκεμβρίου τότε από το νέο έτος αναμένονται δυναμικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις.

Ο κ. Γκάνης θέλοντας να δείξει ότι επί σειρά ετών ακούνε μόνο υποσχέσεις ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "7 Υπουργοί Δικαιοσύνης μας έχουν δώσει υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις για το Εφετείο και για τη μεταφορά των φυλακών Χαλκίδας και στην πράξη, δυστυχώς, δεν βλέπουμε να γίνεται τίποτα".

Όσον αφορά στην έδρα του Εφετείου ο κ. Γκάνης είπε, ότι θα πρέπει να κατανοήσουν πως τα χρήματα που θα δαπανηθούν είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα, αφού το κράτος θα τα πάρει πίσω.

Συγκεκριμένα, οπως ανέφερε, αν δαπανηθούν 3 δισεκατομμύρια ευρώ το κράτος θα πάρει πίσω 5 δις ευρώ.


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.