Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Διαμαρτυρία Σπύρου Πλατυμέση για την κατάργηση της ΔΟΥ Καρύστου

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010, 13:08
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Πλατυμέσης Σπύρος απέστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει μετά από σειρά δημοσιευμάτων με βάση τα οποία φέρεται ως καταργούμενη η Δ.Ο.Υ. Καρύστου (Α' τάξης).

Ο κ. Πλατυμέσης στην επιστολή του υπογραμμίζει ότι έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, καθώς ενδεχόμενη κατάργηση της ΔΟΥ Καρύστου θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα κατά τις καθημερινές συναλλαγές των δημοτών με τη ΔΟΥ, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής και την οικονομική αφαίμαξη των φορολογούμενων πολιτών.

Η επιστολή έχει ως εξής:

"...διαμαρτυρόμαστε έντονα επειδή αυτό θα προκαλέσει ανυπέρβλητα προβλήματα στους δημότες μας κατά τις καθημερινές συναλλαγές τους με τη Δ.Ο.Υ. στην οποία θα υπαχθεί η περιοχή μας με αποτέλεσμα και την μείωση της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής μας αλλά και την οικονομική αφαίμαξη των φορολογουμένων συμπολιτών μας.

Η περιοχή που καλύπτει ο Δήμος Καρύστου παρουσιάζει εξαιρετική ιδιομορφία λόγω του ορεινού ανάγλυφου και της έλλειψης συγκοινωνιακής σύνδεσης με την Κύμη.

Έχει πληθυσμό άνω των 16.000 κατοίκων ενώ μεγάλος αριθμός από τους 20.000 ιδιοκτήτες των 19 οικοδομικών συνεταιρισμών που υπάρχουν στα όριά του, έχουν αρχίσει οικοδομικές εργασίες.

Η απόσταση Καρύστου - Κύμη είναι περίπου 130 χλμ και λόγω του κακού οδικού δικτύου η διάρκεια της διαδρομής είναι σχεδόν 2,5 ώρες με Ι.Χ., ενώ η απόσταση από τη Χαλκίδα είναι περίπου 122 χλμ. και η διάρκεια της διαδρομής με το ΚΤΕΛ είναι περίπου 3,5 ώρες.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι για την περιοχή των χωριών της περιοχής του Καφηρέα, οι ανωτέρω αποστάσεις αυξάνονται κατά επιπλέον 70 χλμ. και επιπλέον χρόνο 2,5 ωρών με Ι.Χ., ενώ απαιτούνται και δύο διανυκτερεύσεις εκτός της οικίας τους για την διεκπεραίωση των υποθέσεών τους σε Χαλκίδα ή Κύμη.

Για τους λόγους αυτούς και όσους με το αναλυτικό υπόμνημά μας θα σας εκθέσουμε, θεωρούμε ζωτικής σημασίας την παραμονή της Δ.Ο.Υ. Καρύστου στην Κάρυστο όπως είναι σήμερα".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.