Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Νίκος Μανώλης: "Βαφτίζουν τις ασυναρτησίες ως μεταρρυθμίσεις"

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010, 13:51
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Στο θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία της Καρύστου και αφορά στο ενδεχόμενο κατάργησης της ΔΟΥ, αναφέρεται ο δήμαρχος Μαρμαρίου, νεοεκλεγείς δήμαρχος του νέου δήμου Καρύστου κ. Μανώλης Νίκος σε ανακοίνωσή του.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στις αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει μία τέτοια ενέργεια κυρίως στην τοπική οικονομία, καθώς και στην ταλαιπωρία που κάτι τέτοιο συνεπάγεται για τους συναλλασσόμενους.

Ο κ. Μανώλης δηλώνει τα εξής:

"Σε μία περίοδο έντονης δοκιμασίας για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, η Κυβέρνηση δείχνει να έχει χάσει όχι μόνο τον προσανατολισμό της, αλλά και την σοβαρότητα της.

Οι περισσότερες από τις κινήσεις της προκύπτουν χωρίς σοβαρό σχεδιασμό. Το χειρότερο όλων είναι ότι «βαφτίζουν» τις ασυναρτησίες ως σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο δράσης εντάσσεται και το σχέδιο για κατάργηση της ΔΟΥ Καρύστου. Σχέδιο το οποίο εφόσον πραγματοποιηθεί θα έχει πολύπλευρες αρνητικές επιπτώσεις τόσο κοινωνικές όσο και οικονομικές.

Θα έχει κοινωνικές επιπτώσεις γιατί, γίνεται έκδηλη, πλέον, η αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης για την Καρυστία δείχνοντας το δρόμο για εγκατάλειψη της περιφέρειας.

Θα έχει οικονομικές επιπτώσεις τόσο σε επίπεδο τοπικής οικονομικής ανάπτυξης όσο και στο κρίσιμο θέμα της επίσπευσης της είσπραξης των εσόδων. Δεν είναι δυνατόν να διανύσει ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μία απόσταση περισσότερο των 100 χλμ για να διεκπεραιώσει την όποια υπόθεση του. Δεν είναι λογικό τη στιγμή που η ΔΟΥ Καρύστου χρειάζεται επιπλέον προσωπικό για αναγκαίες εργασίες, όπως η έγκαιρη έκδοση των εκκαθαριστικών, να γίνεται ακριβώς το αντίθετο.

Το συγκεκριμένο μοντέλο που θέλουν να εφαρμόσουν έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν φέροντας τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Όλοι γνωρίζουν ότι τα πολυδύναμα Αστυνομικά Τμήματα και η αδυναμία φύλαξης της ευρύτερης περιοχής δημιούργησαν έλλειμμα ασφάλειας, τουλάχιστον, στη Νότια Καρυστία.

Όπως τότε έτσι και τώρα είχαμε εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Φαίνεται ότι μερικοί παραμένουν ανεπίδεκτοι μαθήσεως.

Τέλος, θέλω να τονίσω το σοβαρό ζήτημα ανταποδοτικότητας των φόρων. Δεν γίνεται από τη μία η κεντρική διοίκηση να χρησιμοποιεί την ίδια φορολογική κλίμακα για όλους τους πολίτες της χώρας και από την άλλη να μας διαχωρίζει σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας".


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.