Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Βαγγέλης Αποστόλου: "Επιβεβλημένος ο αγώνας και η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις"

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010, 13:50
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Σημαδιακές για το εργατικό κίνημα της χώρας χαρακτηρίζει την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, ημέρες συζήτησης του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά και απεργιακών κινητοποιήσεων, ο πρώην βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΝ κ. Αποστόλου Ευάγγελος, μέλος της ΚΠΕ του κόμματος.

Ο κ. Αποστόλου αναφέρει, ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πρέπει να καταλάβουν ότι "όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα θα είναι για τη ζωή του Έλληνα πολίτη και την αξιοπρέπεια της χώρας μας".

Σε σχετική δήλωσή του αναφέρει:

"Την Τρίτη η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ελαστικοποιεί τις εργασιακές σχέσεις και στοχεύει στη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο εργασιακός μεσαίωνας θα αποτελεί πια πραγματικότητα όχι μόνο γιατί γίνονται πιο εύκολες οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών αλλά και γιατί θυσιάζονται στις επιταγές του κεφαλαίου όλα τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και οι κατακτήσεις τους του προηγούμενου αιώνα.

Γι'αυτό και την Τετάρτη πρέπει όλος ο ελληνικός λαός να απαντήσει αποφασιστικά.

Η συμμετοχή και η στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει τα εργατικά συνδικάτα και οι ομοσπονδίες να είναι πάνδημη και δυναμική.

Η Εύβοια που έχει βιώσει σκληρά τις αντεργατικές πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων και τις ασύδοτες συμπεριφορές των εργοδοτών θα κρατήσει για μια ακόμη φορά ψηλά τη σημαία της κινητοποίησης.

Είναι δύσκολος αυτός ο αγώνας αλλά ίσως ποτέ άλλοτε τόσο επιβεβλημένος".

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.