Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Ένωση Φοροτεχνικών Εύβοιας: Οδηγίες για την αναβάθμιση του TAXISnet

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010, 12:12
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα




-
- - -

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Εύβοιας ενημερώνει τα μέλη της για τις λειτουργίες του αναβαθμισμένου συστήματος ΤΑΧΙSnet και τη νέα διαδικασία που εισάγει για όσους θέλουν να εγγραφούν πρώτη φορά.

Πιο αναλυτικά αναφέρουν:

"Το αναβαθμισμένο σύστημα TAXISnet εισάγει νέα διαδικασία για όσους θέλουν να εγγραφούν πρώτη φορά σε αυτό, προβλέποντας την υποβολή εγγραφής αίτησης, την έγκριση της αίτησης από την αρμόδια Εφορία και εν συνεχεία την ενεργοποίηση του λογαριασμού χρήστη.

Για όσους πελάτες έχουν ήδη κωδικούς αυτή η "αίτηση" έχει υποβληθεί στην αρμόδια Δ.ΟΥ. Αυτόματα.

Όμως: Ο κλειδάριθμος που ενεργοποιεί τον λογαριασμό χρήστη θα δίνεται μόνον όταν εμφανίζεται αυτοπροσώπως το φυσικό πρόσωπο στην Εφορία.

Σε περίπτωση δε νομικού προσώπου, η παραλαβή θα γίνεται από τον νόμιμο εκπρόσωπο που έχει καταχωρηθεί στην Δ.Ο.Υ..

Κατά την διαδικασία πιστοποίησης στην Εφορία, τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να εξουσιοδοτήσουν έναν ή περισσότερους λογιστές ή φοροτεχνικά γραφεία, για τις συναλλαγές τους. (και είναι αναγκαίο να γίνει ταυτόχρονα).

Απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε να γίνει η "σύνδεση" μας με τους πελάτες μας (επομένως πρέπει Να προηγηθεί).

Οι Λογιστές Φυσικά Πρόσωπα ή οι εκπρόσωποι Λογιστικών Γραφείων κάτοχοι άδειας λογιστή- Φοροτεχνικοί πρέπει να πάνε Αυτοπροσώπως στην ΔΟΥ που ανήκουν με την ταυτότητά τους και να ζητήσουν τους δικούς τους "κλειδάριθμους" ενεργοποιώντας έτσι την δυνατότητα χρήσης των Νέων Δυνατοτήτων του "Νέου Taxisnet"

Όλα τα ανωτέρω είναι βάσει προφορικών οδηγιών από επαφή μας με την κ. Μ. Σίδερη στο τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Μην στέλνετε ακόμα τους πελάτες σας για κωδικούς ή κλειδαρίθμους καθώς

  • α) πρέπει πρώτα να πάτε εσείς για να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας
  • β) οι υπάρχοντες κωδικοί ισχύουν και στο Νέο TAXIS για τις εργασίες που κάναμε μέχρι και ΧΘΕΣ (ΦΠΑ,Vies κλπ) και θα ισχύουν για ένα έτος και
  • γ) από πληροφορίες που είχαμε ενδέχεται να τροποποιηθεί το θέμα του ειδικού πληρεξουσίου για την παραλαβή των κλειδαρίθμων μετά τις 15/12/2010

Μπείτε δοκιμαστικά στο www.gsis.gr για να δείτε το "μέλλον".

Αν δεν μπορείτε "αυτόματα" να στείλετε διάφορες δηλώσεις π.χ. ΦΠΑ σημαίνει ότι η εταιρία του προγράμματος που διαθέτετε δεν έχει "προσαρμοστεί" ακόμα στα νέα δεδομένα. Είναι θέμα χρόνου.

Επίσης σύμφωνα με όσα όλοι διαβάσαμε (ή μπορούμε να διαβάσουμε στο site του Υπουργείου) τα λογιστικά γραφεία με τη σειρά τους θα εξουσιοδοτούν υποχρεωτικά έναν υπάλληλο που θα ενεργεί για λογαριασμό τους. Οι εξουσιοδοτούμενοι υπάλληλοι πρέπει να έχουν εγγραφεί ως χρήστες με την νέα διαδικασία στο TAXISnet.

Συνάδελφοι ανοίγεται καθημερινά τα e-mail σας προκειμένου να μπορούμε να σας πληροφορούμε άμεσα για τις Εξελίξεις που τρέχουν γρήγορα. Εμπιστευτείτε την Έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του Συνδικαλιστικού σας οργάνου και όχι τα παράθυρα της TV."


© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.