Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Διάλεξη του Τρύφωνα Ολύμπιου στη Χαλκίδα

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010, 11:37
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -

Το Πολιτιστικό Σωματείο "Κοινόν Ευβοέων" διοργανώνει διάλεξη με την αρωγή της ΔΗΚΕΧ την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα της ΔΗΚΕΧ, όπου, στις 8 το βράδυ ο κ. Τρύφων Ολύμπιος πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης θα θέσει τρία βασικά ερωτήματα:

"Τι είναι τεχνολογική κοινωνία; Φέρνει η τεχνολογική κοινωνία την λύτρωση ή την καταστροφή της ανθρωπότητας; και ποιά η τεχνολογική θέση της σημερινής Ελλάδας; Φόβοι και αλήθειες για τεχνολογική υποδούλωση των αδυνάτων από τους ισχυρούς (μεταξύ των αδυνάτων και η Ελλάδα) και προοπτικές για μια πρωτοπόρα Ελλάδα".

Ο κ. Τρύφων Ολύμπιος γεννήθηκε στην Ηλεία, εργάστηκε για δύο χρόνια ως δημοδιδάσκαλος του δημοσίου, σε ηλικία 25 ετών μετανάστευσε ως πολιτικός πρόσφυγας (από την δικτατορία) στην Σουηδία. Εκεί απέκτησε πτυχία στις κοινωνικές επιστήμες, διδακτορικό στην σχολή της Επιχειρησιακής Οικονομίας και εν συνεχεία εργάστηκε ως πανεπιστημιακός στην ίδια σχολή. Έχει συγγράψει βιβλία (στην αγγλική) για την Κοινωνία της Γνώσεως, ένα θέμα που τον απασχολεί για 30 χρόνια.

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.