Hλεκτρονικό περιοδικό με θέματα και ειδήσεις από την Εύβοια   ...στο διαδίκτυο από το 1999
Σερβιτόρος της Εύβοιας

Μέτρα για τη στέγαση των μαθητών του 3ου - 6ου και Νυχτερινού Γυμνασίου Χαλκίδας ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ

Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010, 13:44
Περισσότερα νέα από την τοπική επικαιρότητα

-
- - -


"Τεράστιες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο σχολικό συγκρότημα του 3ου - 6ου και Νυχτερινού Γυμνασίου Χαλκίδας". Αυτό υπογραμμίζουν σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Εύβοιας κ. Μαρίνος Γιώργος και ζητούν να ενημερωθούν για το πως σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στις ενέργειες για τη δημιουργία νέων κτιριακών εγκαταστάσεων σύγχρονων και ασφαλών που θα καλύπτουν τις ανάγκες των τριών σχολικών μονάδων και επίσης, με ποιο τρόπο σκέφτεται να καλύψει την άμεση ανάγκη ασφαλούς στέγασης των μαθητών μέχρι να φτιαχτούν νέα σχολεία;

Σε άλλο σημείο της ερώτησης αναφέρουν: "Μέσα σε μια μέρα οι περίπου 800 μαθητές βρέθηκαν χωρίς σχολείο, αφού ανακοινώθηκε πως το κτίριο είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο για τη στέγαση των μαθητών.

Όλο το προηγούμενο διάστημα παρά τις επίμονες παρεμβάσεις του ΚΚΕ, παρά τις έντονες αντιδράσεις γονιών και μαθητών για την κατάσταση του κτιρίου το πρόβλημα διαιωνίστηκε.

Παρόλο που υπήρχε το πόρισμα του ΟΣΚ από το 2008 που έκρινε ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο ούτε το υπουργείο, ούτε η Νομαρχία, ούτε ο Δήμος το έλαβαν υπόψη τους αφήνοντας εκατοντάδες μαθητές και δεκάδες καθηγητές να στεγάζονται σε ένα κτίριο με σοβαρό πρόβλημα στατικότητας, χωρίς καμιά μέριμνα για μεταστέγασή τους σε ασφαλέστερο κτίριο."

© 1999-2010 Σερβιτόρος της Εύβοιας.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο,
μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.